Olle Westerling och Christina Bergstén är två av totalt fem anställda som ingår i personalstyrkan vid The Real Estate Agencys nyöppnade kontor i Nerja på den spanska Solkusten Av Ola Josefsson
Olle Westerling ser redan nu ett uppsving för Nerja.
– Vi öppnade kontoret den 1 september och jag måste säga att jag är överraskad över gensvaret. Det är många som vill ha hjälp med att hitta sitt drömboende medan andra vill sälja eller byta. Kundkretsen är internationell.
– De närmaste två månaderna är vi så gott som fullbokade med visningar. Vi väntar en rejäl ström av svenskar, säger Olle Westerling som pekar på två saker som lockar till bostadsköp i Spanien.
– Den starka svenska kronan och att bopriserna i Spanien har sjunkit.
Nerja är en trevlig och genuin sydspansk plats. Alla som vi möter talar sig varma för byn utan de stora höghusen. Bebyggelsen är lägre än på andra håll utmed Solkusten.
I närområdet ligger trevliga mindre byar som klänger sig fast i det kuperade och omväxlande landskapet. Byarnas feria eller festivaler är uppskattade och beskrivs av besökare som äkta och med en härligt skön stämning.
Med Swedbank och Fastighetsbyrån i Sverige bakom sig får försäljningskontoren i Nerja och övriga Spanien information om när kunder har planer på att flytta till utlandet.
Med kontoret i Nerja har The Real Estate Agency totalt åtta försäljningskontor i Spanien. Nerjakontoret har objekt mellan Rincón de la Victoria och Salobreña i Granadaprovinsen.
I september var The Real Estate Agency representerade vid fastighetsmässan Köpa hus utomlands i Stockholm. Med en egen monter på 150 kvadratmeter var det den största hittills.