En trivsam bistro med internationellt Medelhavskök , idealiskt belägen mitt i San Pedro, på den äntligen färdiga huvudgatan Paseo de las Palmeras. Här droppar ni in på en tapas, lunch eller middag och den alltid leende Miguel, ser tillsammans med en uppmärksam servis till, att ni får den bästa möjliga matupplevelsen. Slå er ner på den trevliga uteserveringen eller i en bekväm soffa inne i bistron som har en snygg bar och där ni kan se en del av köket.

Med ett förflutet på delikatesser som Gorki och Semón i Marbella, vet Miguel vad vi skandinaver tycker om. Han är också väldigt noga med att använda kvalitetsråvaror och speciellt då fisken som oftast är vildfångad. Menyn har bra variation för att passa många, sallader, rätter att dela, de alltid populära tostas, burgare, lax o tonfisk tartar, pasta, asiatiskt och sushi, vegetariskt, fisk och kött. Även glutenfritt bröd erbjuds.

Vi var två personer och delade på flera rätter, en tosta med skinka och chevre, tonfisk tartar med avocado, vietnamesiska vårrullar och friterad citronmarinerade boquerones, idealiska val och dessutom prisvärt. Eftersom efterrätter och tårtor görs på plats av hustru Silvia, kunde vi inte motstå att avsluta med den urgoda äppelkakan.

Vi vill även slå ett slag för vinlistan eftersom Miguel är riktigt duktig på vin. Allt från cava och champagne till vitt, rosé och många toppenbra spanska rödviner samt några internationella, finns på lager.

Parkerar gör man närmast i garaget under huvudgatan och Eme de Miguel bjuder matgäster på 1-2 tim parkering. Dessutom lovar Miguel att bjuda alla Svenska Magasinets matgäster på ett glas cava. Bienvenidos! emedemiguelbistrogourmet.es