Tre svenska medborgare är gripna i södra Spanien då de var efterlysta för mordförsök i Sverige, närmare bestämt i Röbäck, Umeå kommun.

Två av de gripna greps vid utgången från det hotell som de bodde på i Andalusiens huvudstad Sevilla och den tredje vid en slumpmässig kontroll vid busstationen i hamnstaden Algeciras.

Den 30 juni fick de spanska myndigheterna en begäran från myndigheterna i Sverige om att försöka lokalisera de tre svenska medborgarna som hade flytt från Sverige efter ett misstänkt mordförsök. Männen misstänks ha attackerat en ung man med bland machete och knivar av olika storlek samt dessutom försökte köra över honom med bil. Mannen fick flera allvarliga skador som han fick läggas in på sjukhus för.

En av dem var född i Spanien

De försökte gömma sig i Spanien eftersom en av dem föddes i Granada, han hade en spansk far samt visste att det fanns släktingar i södra Spanien. För att göra detta hyrde de en lyxbil som inte lämnades tillbaka till biluthyraren, detta fordon upptäcktes de med i södra Frankrike. Senare sågs de i Málagaprovinsen och efter ordentlig spaning av den spanska nationalpolisen lyckades de lokalisera dem trots de säkerhetsåtgärder som flyktingarna hade gjort.

Annons

Förutom det misstänkta mordförsöket i Sverige har de också påträffats med 150.000 förpackningar smuggelgods gömda i en lastbil här i Spanien. Om de blir utlämnade till Sverige eller först dömda i Spanien är ännu inte klarlagt, men de riskerar livstids fängelse.