Linnea Sandell kommer varje månad presentera en ny spännande träningsform, nu i september fokuserar hon på terränglöpning, Vi tar oss an naturens hinder steg för steg.

Är du redo att ta din träning till nya höjder och uppleva naturens skönhet samtidigt? Kombinationen av utmaning och njutning gör träningsformen traillöpning till en vinnare och populär över hela världen. Här är tre skäl till varför traillöpning kan vara den bästa träningsmetoden för att förvandla din livsstil och ta dig ut ur gymmet:

1. Utmana dig själv:

Traillöpning är annorlunda och mer utma- nande jämfört med vanlig löpning på asfalt. Ojämna stigar, branta backar, rötter och stenar ger dig en intensivare träning för hela kroppen. Du förbättrar balans, koordination och styrka, samtidigt som det är en effektiv konditionsträning. Varje löpning är en möj- lighet att övervinna hinder och utmana dina egna gränser utefter din egen förmåga.

2. Stressreducerande:

Traillöpning erbjuder inte bara fysiska för- delar utan har även positiva effekter på din mentala hälsa. Att vara omgiven av naturen och kopplas bort från den stressiga vardagen och stadens brus kan ge dig en känsla av lugn och ro. Forskning har visat att löpning i na- turen kan minska ångest, förbättra humöret och ge ökat välbefinnande. Varje steg du tar blir ett steg mot ett sundare sinne och liv.

3. Gemenskap och tävlingsanda:

Traillöpning är inte bara en individuell aktivitet, det är också en sport som lockar människor tillsammans. Många städer och områden arrangerar traillöpningsevene- mang och tävlingar där löpare kan mötas, dela erfarenheter och inspirera varandra till nya utmaningar.

KOM IGÅNG

Utrustning: Se till att ha rätt utrustning för terränglöpning. Investera i ett par terrän- glöparskor som ger bra grepp och stabilitet på ojämn terräng. Använd bekväma kläder anpassade för löpning i olika väderförhål- landen. Planerar du längre rundor kan en vätskeryggsäck med fack för extra kläder vara bra att ha.

Välj rätt terräng: Beroende på din erfarenhet och nivå är det bra att välja terräng som är lämplig för just dig. Börja med relativt jämna stigar och att gradvis utmana dig själv med mer tekniska och kuperade terränger allt eftersom du blir starkare och mer bekväm. Det finns flera bra appar för att hitta bra rutter på olika nivåer, mina favoriter är AllTrails och Wikiloc.

SÄKERHETEN

Terränglöpning kan vara utmanande och det är viktigt att vara medveten om säkerhe- ten. Ha koll på väderförhållandena, använd eventuellt en mobiltelefon med GPS, och var noga med att informera andra om var du ska springa och när du förväntas vara tillbaka.

MÅNADENS UTMANING:

Trailintervaller i uppförsbacke. Snabbt och effektivt pass med en totaltid på ca 20 minuter.

Uppvärming: 5 minuter jogg, lägg gärna in några tempoväxlingar.

Intervaller: 30 sek sprint uppför, 1 min promenad nedför. x 6
Tänk på att bibehålla en stark core när du går nedför.

Varva ner med 5 minuters jogg.

TERRÄNGLÖPNING MED MIG!

Ge ditt träningsäventyr en extra boost genom att delta i mitt spännande event – Trail!

Evenemanget är utformat för att ge dig en oförglömlig upplevelse där du kan fördjupa dig i traillöpningens värld och träffa likasinnade. För vissa är löpningen ett snabbt sätt att få träningspasset överstökat och för andra är det en livsstil, oavsett vem du är låt oss träffas och dela erfarenheter, utmana varandra och skapa varaktiga vänskapsband. Det är en gemenskap som inspirerar och motiverar dig att ta dina träningsmål till nya nivåer.

Jag, Linnea Sandell, fjällmaratonlöpare, personlig tränare och hälsocoach kommer att dela med mig av mina kunskaper om teknik, utrustning, skadeförebyggande och träningstips för att hjälpa dig att förbättra ditt löpsteg och maximera din prestation. Marbellaområdet kryllar av fantastiska slingrande stigar genom skogar till hisnande vyer från bergstop- parna, perfekt för löpning och jag har valt ut mina favoritställen för detta event.

Datum: 30/10 kl 9-11.30

Anmälan och mer info till:

linnea@flatoutsweden.com