Att tanken någonsin skulle korsa min hjärna trodde jag inte på förrän denna vintern. Inspirationen kan vara trögflytande även i soliga Marbella… Trädgårdskribent Susanna Engberg
e-post: info@susannasgardendesign.se Webbplats: www.susannasgardendesign.se

Japp, jag sa det. ”Kylan” är på något sätt ändå påtaglig, allra helst inomhus, jösses vad kalla marmorgolv blir! Regnet öser ner i veckor med full kraft och vinden viner i de stora englasfönstren. Koftor i lager, stickade raggsockor och långkallingar. Nej jag har inte varit på skidsemester i Sierra Nevada! När det biter så där i nästippen längtar jag efter våren, solen och att påta bland mina växter på terassen. Så plötsligt så tittar solen fram och energin börjar flöda i ådrorna. Möjligheter och idéer visar sig runt varje hörn. Hur har jag då överlevt och kunnat skapa kreativa alster under de långa vintermånaderna? Det är ju trots allt det som krävs med mitt yrke. Inte är jag heller ensam i att behöva inspireras till att göra färdigt de där kalkylerna, bokföringen eller kliva upp klockan 6 på morgonen. Alla behöver vi inspiration för att göra dagarna mer lustfyllda och kunna njuta av de små stunderna av solsken på riktigt.

I en inspirerande situation finner jag en alltid uppmärksammande energisk typ av ro. Kanske en märklig kombination av känslor men det är så jag upplever den. En tändning på livet och ett lugn över att det kommer ordna sig. Den är beroendeframkallande och jag söker den dagligen. Allt ifrån idéer till arbetsprojekt, mode, matrecept, träning, till utflyktsmål. Långt ifrån allt testas men sparas ändå i en ”bra att ha hög” för regniga dagar. Det kan trots allt ”regna” även i juli.

Växtliv
Eftersom jag arbetar med växter, äter växter, älskar växter och i stort sätt lever för växter måste texten, såklart, till slut kretsa kring just växter. Det hänger ihop med allt i mitt liv och förtjänar en plats i allas hjärta. Om du tänker efter, mycket spontant och icke påtvingat, på en plats där du känt dig lycklig och gärna barnsligt befriad… var hamnar du? Utan att gå händelserna i förväg så kommer många av läsarna tänka på strand, äng, skog eller kanske en trädgård. Vi attraheras av naturen och växter som de primala varelser vi är. Känns det då inte ganska logiskt att vi har växter där vi kopplar av hemma?

Annons

En favoritsysselsättning för mig och min man (ja vi har gift oss!) är att gå på upptäcksfärd. Vi kör gärna fel, parkerar bilen och promenerar runt utan en plan. På det här sättet har vi upplevt de mest fantastiska utsikter, möten med djur och människor och inte minst sett trädgårdar och naturliga platser med växter som fått oss att gapa av förundran. Allt fanns där ute, inom räckhåll och helt kostnadsfritt. Inspiration i sin renaste form.

Praktiska lösningar såsom markbeläggningens avslut eller val av häck. Huruvida trappan ska vara rak eller bågformad, är gulblommande växter snyggt mot en gul fasad? Svar; JA det är det! Många av frågorna är redan lösta av nå- gon briljant skapare där ute. Det kniviga är att översätta det till platsen i fråga. Här kommer min superkraft in för av någon anledning ser jag det framför mig, lite som en fotoshoppad bild. Solklart och färdigt. För att underlätta för mina kunder använder jag mig av Pinterest, där idéer kan samlas på en anslagstavla och blir lättare att visualisera. Du kan hitta länken till min Pinterest på hemsidan www.susannasgardendesign.se

Månadens tips
Månadens tips från coachen är helt sonika, gå ut och låt dig inspireras, stjäl andras lyckade idéer (retoriskt alltså). Känns det övermäktigt att skapa själv, slå en signal eller skicka ett email!