I hjärtat av Costa del Sol, endast 20 minuter från Malagas flygplats, ligger Golf Torrequebrada. Banan som grundades 1976 och designades av José Gancedo, är en av kustens äldsta och även känd som ”Picasso of Golf”.

Banans skönhet och varierande design gör den till en riktigt trevlig bana att spela och är en utmaning för alla golfare, oavsett hcp. den ligger fint mellan bergen och medelhavet nära Benalmadena.

Längs banan ger de drygt hundra trädsorterna en riklig vegetation som påminner om en subtropisk djungel, vi njuter av den otroliga grönskan och växtligheten. Flera tees är högt placerade vilket gör att du ser hålet och kan planera ditt spel, bunkrar och vattenhinder är perfekt placerade och utsikten över medelhavet och bergen gör rundan till en riktigt fin upplevelse så kameran åker fram vid flertalet tillfällen.

Klubbhuset erbjuder allt du behöver och har en underbar panoramautsikt över hela hål 18 och Medelhavet. I klubbhuset finns det många foton över banans 40 år långa historia, ett grönt konstgalleri skapat av José Gancedo. Golf Torrequebrada var 1979 värd för den 53:e upplagan av SpanishOpen, där sydafrikanen Dale Hayes vann. Även Spaniens högt älskade spelare Severiano Ballesteros har vunnit här.

Annons

Vi spelar banan en solig och varm dag och är glada för våra elvagnar då det är en del backar som utmanar oss, vi upplever banan som riktigt kul och varierande och den här dagen är de stora snabba greenerna vår största utmaning. I bollen presterades en eagle så efter rundan var det svårt att motstå något gott att äta och dricka på restaurangens terrass för lite firande.

Att hål 3 var en utmaning där valet stod mellan en kort wedge/sandwedge eller 56-gradaren var vi alla överens om. Inte många golfbanor har ett så kort, men ändå trixigt par 3.

Nästa spektakulära upplevelse blev för alla hål 7, par 4. Smalt och med en fantastisk utsikt ner över fairway och greenen som separeras av ett vattenhinder. Där blev det svårt för alla utom Eagel-spelaren som inte verkade påverkad av den hisnande känslan på tee och inte heller det svåra inspelet över vattnet.

Hål 10 och 11 tillhör de lite svårare, 10:an för att man så gärna vill försöka spela in blint över kullen i stället för att spela safe mot vattnet och chippa in, 11an har en mycket svårputtad green där man hellre ligger kort med uppförsputt men bunkern före green gör det svårt att placera dig där.

Vi rekommenderar varmt ett besök på Torrequebrada, Du kommer inte att bli besviken.