San Roque är en fantastisk golfbana och redan när vi kommer upp till klubbhuset för vår anmälan så känner vi att det kommer att bli en fin golfupplevelse idag. Det mäktiga klubbhuset var tidigare en privatbostad i form av ett mansion för sherryfamiljen Domecq. Här finns allt du behöver i golf väg och underbart inredda lounger och ytor för att umgås. Av EvaLotta Pettersson

I anslutning till klubbhuset ligger första tee och klubbens starter tar välkomnande emot oss. Vi hinner med att få en pratstund och han berättar att han jobbat i nästan hela sitt liv på banan och var god vän med Severiano Ballesteros och hans familj. Han berättar ett par fina historier som vi bar med oss under vår runda då just Seve är vår absoluta favoritspelare genom tiderna.

Efter rundan slog vi oss ner i skuggan för en god lunch och gott att dricka. På restaurangens terrass njuter vi av vackra inspel och känner verkligen att all personal på banan uppmärksammar sina gäster och ger en fantastisk service. Klubben arrangerar ofta golftävlingar och med van hand tar de gärna hand om bröllop och andra festligheter.

Golfbanan breder ut sig över 340 tunnland andalusisk natur som här domineras av den vackra korkeken. Banan invigdes i början av 1990 och blev snabbt en mycket populär Golfresort. The Old Course är utan tvekan en bana som förenar tradition och det moderna, en unik bana med en nyligen omfattande renovering med inriktning på hållbarhet. Bermudagräs har valts för fairways, vilket minskar vattenförbrukningen, användningen av konstgödsel och även andra kemiska produkter. Dessa förbättringar placerar The San Roque Club i toppen av europeiska och internationella banor såväl på designnivå som i hållbarhet.

Perfekt kontrast
År 2003 expanderade klubben med The New course som designades av Perry Dye och Spaniens egna stolthet Severiano Ballesteros. Den nya banan är en perfekt kontrast och väldigt olik The Old course men den innehåller lika stora utmaningar och är lika vacker som sin äldre storasyster.

2005 stod klubben värd för Spanish Open där svenska Peter Hansson segrade efter ett särspel mot Peter Gustavsson som för övrigt skriver PGs golfsida här i vårt magasin. Svenska proffs har satt sin prägel här och 2006 då tävlingen återvände, denna gång på New course, så vann Niclas Fasth. Många Europatourspelare har en speciell plats i sitt hjärta för klubben och återkommer ofta både för tävling eller i privata sammanhang. Klubben får ofta besök av elitspelare från hela världen som väljer att ladda upp inför viktiga tävlingar på de båda banorna som hela året håller en fantastisk klass.

Det är långt ifrån bara proffs som besöker banan även om du har en stor chans att stöta på något proffs vid ditt besök. Du kan som spelare med både högt och lågt handicap, njuta av båda banorna och det är absolut ett besök vi inte vill att du ska missa att boka in.

Vi njöt av vår runda på en perfekt golfbana med en underbar finish och alla faciliteter du kan önska dig, en riktigt härlig golfupplevelse.