Casamono är en välkänd fransk internationell krog i Marbella som sedan två år drivs av de matälskande vännerna Zahir och Clement. Zahir Belounis är en fd fotbollsspelare som​ tidigare​ ​spelade professionell fotboll i Qatar under 7 år.​ ​På grund av en tvist om pengar,​ satt ​Zahir ​fast i Qatar under ​i​ 18 månader och nekades utresevisum.

I Qatar och andra länder i Fjärran östern gäller ”kafala”, ett system där den anställde binds​ ​till en specifik arbetsgivare som kontrollerar allt. ​Zahir arbetar numera för att öka kunskapen om och en förändring av detta system bla ihop med FN. ​Han kommer aldrig att glömma den skrämmande upplevelsen att sitta instängd med sin familj i en lägenhet månad efter månad, ofta utan mat, i väntan på en lösning.

Väl tillbaka i Paris hade Zahir svårt att acklimatisera sig och när Clement erbjöd honom en ny chans i Marbella, tackade han ja. Tillsammans har de här skapat ett unikt matställe, ett måste för alla som besöker Marbella och söker en riktigt bra matupplevelse. Köket är internationellt med fransk inspiration och deras passion är att göra alla matgäster lyckliga genom att servera underbar mat i en härlig miljö, fylld av positiv energi och ambition.

Den 27 oktober kommer svensk TV på besök för att göra intervju och ett program om Zahir. ​Varför inte passa på att besöka Casamono för en bit mat den dagen?​ Bord kan bokas på hemsidan eller ring​ ​tel 952 774 578​.​

google_ad_client = ”ca-pub-4108016601726900”;
google_ad_slot = ”4324319218”;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 15;