Escuela de Idiomas Nerja anordnar omfattande kurser i spanska för residenta som bor i Nerja-området under längre perioder höst och vinter. Dessa kurser riktar sig till er som vill förbättra sin spanska i vardagliga sammanhang. Kurserna förmedlar inte bara språkkunskap utan också förståelse om spansk kultur, seder och bruk. Våra elever lär sig lektion för lektion, att prata i dagliga situationer med vänner, grannar, på marknaden och i affärer, i banken, på restaurang eller på sjukhuset. Det känns säkrare att prata med spanjorer och på så vis blir livet bekvämare och mer socialt.

Man får lära sig om spansk kultur, seder och bruk innefattar t ex måltider, vad betyder alla helgdagar och det arabiska, romerska och judiska inflytandet i spanska traditioner. Lektionerna leds av utbildade lärare, specialiserade på spanska som utländskt språk. Lektioner hålls tre tim/vecka, uppdelat på två dagar, varje lektion är 1,5 tim med max 10 elever per grupp och alltid på eftermiddagen. Grupper finns på alla nivåer, från nybörjare till mer avancerad nivå.

Att studera spanska kan vara både roligt, enkelt och intressant med elever av olika nationaliteter som ofta blir vänner när kursen är slut. Escuela de Idiomas Nerja grundades för 34 år sedan och har nu alla viktiga nationella och internationella lärarorganisationers kvalitetsdiplom, t ex Instituto Cervantes och IALC (International Association of Language Centres).

Den professionella erfarenhet som innehas av lärare och ledning, tillsammans med det utmärkta läget på skolan (i traditionella vita hus nära havet i Nerja) och en kommunicerande metod baserad på muntlig framställning, gör att denna typ av kurser är en favorit bland residenter i Nerja med omnejd.

Förutom denna typ av kurs erbjuder Escuela de Idiomas Nerja över 14 olika kurser i spanska, här finns något för alla intressen och åldrar. T ex kurser för specifika ändamål: preparation för DELE examen, affärsspanska, online kurser i samarbete med Instituto Cervantes och spanska + flamenco. Skolan erbjuder även ett intressant program med fritids- och kulturella aktiviteter i samband med inlärningsprocessen.

Läs mer på idnerja.com