CAC Málaga ligger i en fd saluhall för partihandel byggd i slutet av 1930-talet, en 6.000 m2 stor byggnad på östra sidan av floden Guadalmedina som rinner genom staden. Runt 2.400 m2 är idag utställningshallar med planer för tillbyggnad och vidareutveckling. Av Madeleine Öberg

Här har man för första gången i Spanien valt att kombinera privata förvaltningsmetoder och den offentliga sektorns ideal och mål med stor framgång.

Man har etablerat ett innovativt program, ursprungligen inspirerat av den tyska modellen av ”Kunsthaus”. Detta är tänkt som ett ”Konstens hus”, en dynamisk space, öppen för nya trender och uttrycksformer samt sociala aspekter, politiska och estetiska perspektiv av samtida konst.

CAC Málaga har genom åren, förutom sitt stöd till mer lokala konstnärer, tagit emot många europeiska och andra internationellt erkända namn; Louise Bourgeois, bröderna Chapman, Gerard Richter, Paul McCarthy, Anish Kapoor, Jason Rhoades, Raymond Pettibon, Ron Mueck, Rachael Whiteread, Yoshitmo Nara, Roni Horn, Daniel Richter o Rodney Graham.

Annons

I den permanenta samlingen belyser man verk skapade från 1950-talet fram till nutid av betydande internationella konstnärer. Likaså ägnas särskild uppmärksamhet åt spansk konst från åttiotalet, som innehåller verk av lokala konstnärer och bidrar till spridning av andalusisk konst.

Att besöka CAC Málaga är verkligen att rekommendera. Det centrala läget gör det lätt att hitta och det krävs inte heller timslånga besök. Dessutom är det fri entré. Förutom den permanenta samlingen, erbjuder CAC Málaga ständigt nya spännande utställningar, kurser och föreläsningar som ni kan läsa mer om på deras hemsida cacmalaga.eu Museét har öppet tis – sön fr 10.00 – 20.00.

I entréplanet hittar ni den välrenommerade restaurangen Òleo som serverar utsökt medelhavskök och sushi bar. En välfylld shop finns också i entréplanet.

Att besöka CAC Málaga är verkligen att rekommendera. Det centrala läget gör det lätt att hitta och det krävs inte heller timslånga besök. Dessutom är det fri entré. Förutom den permanenta samlingen, erbjuder CAC Málaga ständigt nya spännande utställningar, kurser och föreläsningar som ni kan läsa mer om på deras hemsida cacmalaga.eu Museét har öppet tis – sön fr 10.00 – 20.00. I entréplanet hittar ni den välrenommerade restaurangen Òleo som serverar utsökt medelhavskök och sushi bar. En välfylld shop finns också i entréplanet.