Sommaren i trädgården är att vattna en av de största uppgifterna. Då gäller det att göra det så effektivt som som möjligt. Tidig morgon och sen kväll. Av Magnus Ekström, M&R Lifestyle – Trädgårdsdesign
e-post: mrs18lifestyle@gmail.com

Har man ett bevattningssystem i trädgården så är det att bra kolla att det fungerar och att sprinklerna sprutar vatten där det skall. Det gäller även om du har ett system som vattnar din terrass. För att testa systemet kör man det manuellt och då ser man om man behöver göra några justeringar. Se till att ni har ett fungerande batteri som backup.

Ett sätt att hålla marken fuktig under denna period är att lägga sten i rabatterna eller krukorna. I juli och augusti är det bra om man håller jorden luftig i rabatterna för tyvärr något som växer bra i sommartid är ogräset.

Vilket redskap man använder beror lite på hur hård jorden är och man har andra växter i rabatten som man är rädd om. Hacka eller en spetsig spade är två redskap man kan använda. Håller man jorden luftig så förebygger man också att den spricker.

Annons

Klipp bort blommor som har blommat över som lantana, jasmin, bougainvillea och hibiskus är några som är mitt uppe i sin blomningsperiod.

Gräsmattan får klippas regelbundet nu på sommaren för den växer bra nu. Har man en gräsmatta av ”grama” gräs så är den mer slitstark och behöver inte lika mycket vatten som en vanlig gräsmatta. Glöm inte att ge den näring i juli, vattna in denna ordentligt.
Det är en bra tid att så här i sommaren att ta skott av oleander och hibiskus. Tänk bara på att använda handskar när du hanterar oleander, för vätskan i oleandern kan orsaka hudirritation. Hibiskus kan man ge näring som består av kväve nu också,den näringen som du ger till hibiskusen kan du också ge till dina tomater. Att ge näring en gång i månaden minst gör också att de blir starka och blommar mer.

Har man yngre träd som inte är fullt etablerade så är det viktigt att dom får vatten vatten ner till sina rötter. Har man då satt ett rör när man planterade det så vattnar man i det. Ett annat sätt är man gör en ring i jorden och vattnar i ringen så sjunker vattnet ner till rötterna men det kräver i regel mer vattning.

Har ni precis kommit till er semesterbostad här i Spanien och vill få lite färg och grönt. Så är här några tips; pelargonior, lantana, hibiskus, gazania och jasmin är bra några blommor som ger färg under er tid här.
Givetvis handlar det om vad man gillar själv med färger, dofter och hur mycket tid man vill lägga på sin terrass och trädgård.

Vi som bor här i Spanien använder oftare terrassen/trädgården att umgås med våra familjer och vänner med lite växter och blommor kan man njuta av dessa underbara färger och dofter.

Samtidigt vill jag önska er alla en skön och härlig sommar!