Är du bosatt i Sverige och köper ett hus i Spanien, oroad över valutafluktuationer mellan den svenska kronan (SEK) och euron (EUR)? Förstå effekten av valutarisk på ditt fastighetsköp och effektiv säkring.

Av Kaspar Huijsman,
VD på Hugo Investing, brinner för investeringar på aktiemarknaden. Tel:+34 951 565 656

Exempel: Med fem miljoner SEK idag kan du köpa ett hus för 444.658,07 EUR. Men i början av 2022 kunde man ha köpt ett hus för 487 804 EUR, vilket betonade behovet av att säkra valutarisk i utländska fastighetstransaktioner.

Om du skaffar ett hus på 450.000 EUR i september 2023, med en förväntad svaghet i SEK mot EUR, kan du behöva 5.085.000 SEK om EURSEK-växelkursen når 12,00. Att överföra SEK genom traditionella kanaler kan kosta 2-3 % i avgifter, vilket ökar kostnaderna för fastighetsköp. Öppna en valutaposition, närmare bestämt EURSEK, hos Hugo genom att hålla en liten summa pengar på ett handelskonto som kallas Margin. Säkra din position, vinst om EURSEK-kursen flyttas till 12.00 och skydda det framtida värde som krävs för fastighetsköpet.

Även om EURSEK-kursen sjunker till 10,00, kan din valutapo- sition resultera i en förlust. Din starkare svenska krona minskar dock antalet kronor som behövs för en fastighet på 450.000 EUR.

Annons

Med Hugo kan du skydda dig från valutafluktuationer och få tillgång till över 68.000 investeringsinstrument. Låt inte valuta- risker hindra ditt drömköp av fastighet.

Missa inte!

Välkommen till det exklusiva seminariet ”Kommer dollarn att förlora sin världsdominans snart?” med John J. Hardy, Head of FX Strategy på Saxo Bank, och regelbunden gäst på CNBC och Bloomberg, den 20 juni kl. 17.00 i Marbella. Få insikt om poten- tiell framtida utveckling angående dollarns dominans. Förbered frågor så att ni får mer upplysning och ett bättre perspektiv. Hugo, en reglerad mäklare, erbjuder ett säkert bankkonto hos Saxo Bank och tre banbrytande handelsplattformar. Vi har hjälpt investerare i Spanien i 17 år.

Boka din plats på hugoinvesting.com/john-hardy-at-hugo-investing/

Begränsat antal platser, gratis närvaro.