Den andra veckan i september kan besökare prova olika varianter av den lilla fisken som är så typisk för regionen. Staden arrangerar också aktiviteter och underhållning för den matintresserade.  

Fisk och skaldjur utgör en stor del av dieten på den spanska sydkusten och mat från havet dominerar menyerna på många av restaurangerna. I början av september dedikerar Rincón de la Victoria en hel vecka åt en av Malagas mest kända delikatesser, El Boqueron. 

Det kommer hållas visningar av hur den bäst tillagas samtidigt som restauranger i staden bjuder på smakprover. Det kommer även att spelas livemusik, hållas aktiviteter för barn och finnas goda möjligheter att nätverka för den som är intresserad av gastronomi. 

Totalt kommer 73 restauranger att bjuda på fisken mellan 9e och 11e september. Förra året gick det åt ca 900 kg fisk och i år beräknas siffran landa på över 1200. Det kommer bjudas på både friterade och inlagda boquerones så länge lagret räcker. 

Annons

Boquerones är en ansjovisfisk som är vanlig i medelhavet och mycket populär att fiska på den spanska kusten samt i norra Afrika. Den äts i friterad eller inlagd form i hela landet men är väldigt förknippad med Málaga. MálagaCF, den största fotbollsklubben i staden, kallas exempelvis för Los Boquerones. 

Rincón de la Victoria ligger längs kusten, en bit österut från Malaga, och du kan ta dig dit med bil eller buss. Staden erbjuder en lång sandstrand och vackra vyer men du kan också hitta en romersk villa, ett slott från 1700-talet och en handfull museer.