Jag heter Johanna Ahlgren och driver tillsammans med min väninna Ingela Grip multibrand butiken Plain Vanilla och det egna varumärket Blond Hour där vi designar kläder och smycken själva. Har jobbat med mode i över 20 år och fullkomligt älskar det.

Har tidigare jobbat på handelskammaren i Hong Kong där jag bodde i tio år och jobbat med ekonomi i Sverige. Fick frågan av Svenska Magasinet om att tipsa lite om hur man kan klä sig här i Marbella i sommarvärmen! Det kan ibland vara en utmaning att känna sig snygg och någorlunda sval i värmen och tex att glida över från jobb/beach till middag ibland i samma plagg.

Själv älskar jag plagg som går att använda på flera sätt – omlottklänningen Riviera tex går att knyta omlott elegant till kvällen – lägg till dina smycken och vackra skor. Lika fin är den öppen som kaftan över en underklänning på dagen – eller varför inte ha den som kaftan över bikini/baddräkten på beachen? Enkelt sätt att känna sig klädd och snygg! Svalt och skönt i tunn chiffong! Perfekt här nere i sommar och så användbart plagg!

Linn i en av sommarens populära färger – orange.

Annons

Offshoulder toppar och klänningar är också både så rätt och så snyggt i sommar. Älskar att hasa ner ena axeln asymmetriskt eller båda axlarna bara! Gärna i härligt luftigt broderie anglaise tyg med stora svala hål!

Cerise toppen heter Grace och är från Blond Hour. Sen kan man ju sitta och gunga i härliga offshoulder klänningen Bella i det fina blommiga mönstret! Svalt och skönt – och snyggt!

Maxiklännningar är en annan favorit och det är lika rätt år från år – superfint på kvällar med en kilklack eller ett par klackar och på dagen med flip flops eller fina sandaler. Den svarta med broderade guld trollsländor går ner djupt i ryggen och är sval och skön här i sommar! Härlig vidd i kjolen som gör att man swoshar fram.

Orange Maxiklänningen Sienna i det fina broderie angalise tyget är också så fin både på dagen och kvällen! En av sommarens hetaste färger – orange! Så snyggt när man fått lite färg och man blir glad av härliga färger på både kläder och accessoarer!