För 26 år sedan valde Gunnel att skaffa barn, sin älskade William som idag bor i Thailand. Hon bestämde då tillsammans med sin dåvarande man att bosätta sig i Marbella, ett val hon aldrig har ångrat.

Sen mina första dagar här har jag alltid känt mig hemma och trivts fantastiskt bra. Självklart saknar jag ibland livet på landet hemma i Sverige men aldrig någonsin har jag funderat på att lämna Marbella.

BILDER:GUNNEL’S FASHION OCH PRIVAT

www.gunnelsfashionmarbella.com instagram: gunnelsfashionmarbella

”Jag växte upp i Kristinehamn på Karlslundsgård där jag fick hjälpa till med allt, jag fick i tidig ålder lära mig det viktiga med att ha drömmar och att jobba hårt för att nå dom. Mitt barndomshem var öppet för alla, och jag älskade det. Vi hade ofta fullt hus av vänner och grannar och på somrarna av ”sommarbarn” som bodde hos oss. Vi hade alltid även fosterhundar som jag älskade att ta hand om. Det var en fantastisk tid och jag har djupt inom mig kärleken till det enkla, skogen naturen och mötet med människor”.

”När jag var 16 år började jag vårdprogrammet i Karlstad och bodde som inackorderad, det gjorde mig snabbt ”vuxen” och direkt efter examen så åkte jag till Grekland som aupair ett år. Efter det äventyret flyttade jag till Stockholm och hade tre jobb för att spara och kunna ta mig ut på nya äventyr. Jag jobbade dag på Handskmakaren, natt på ett boende och övrig tid stod jag på Drottninggatan och sålde glittriga blusar från Kina. Efter två år av mycket jobb så åkte jag på nytt iväg som aupair, denna gång till Paris och där studerade jag samtidigt på universitet Sorbonne. Från mitt år i Paris har jag otroliga minnen, jag bodde på 8m2 i ett otroligt kallt rum på vintern och som var som en bastu på sommaren. Jag hade toalett i korridoren och duschade på det kommunala badhuset. Efter ett år bilade mina tjejkompisar ner och hämtade hem mig, vi hade en riktigt kul ”roadtrip” hem igen till Sverige”.

På landskamp med William.

Annons

”Jag jobbade sen i ett par år som säljare, helt otroligt när jag tänker på det, jag var 23 år och fick en ny Volvo som tjänstebil och en fantastisk lön. Jag gjorde succé, och två år senare headhuntade klockmärket Breitling mig till sitt team. Jag ansvarade för och byggde upp deras varumärke i Skandinavien. Det var en fantastisk tid, jag lärde mig massor och fick vara med om så mycket roligt. Efter 7 år av ansvaret och alla resor det innebar bestämde vi oss för att bilda familj och vi valde som sagt att bosätta oss i värmen i Marbella, där både jag och min x-man hade varit en del tidigare på semester”.

”Även som mammaledig hade jag många järn i elden och älskade att även få jobba. Jag kom på idén att ta träskon till Spanien och många runt mig tyckte att jag var galen. Jag investerade i 300 par träskor, de tog slut snabbt och företaget växte fort. Det fick bli ”Gunnel´s Zuecos” (som betyder träsko på spanska) Jag flyttade in med träskorna på El Corte Inglés och hade då 7 anställda säljare i Spanien och Portugal. Hela mitt gästhus och garage var fullt av träskor och det tog all min tid. Mina träskor blev uppmärksammade i VM sammanhang i reklamfilmer på TV, och Antonio Banderas älskade dom så mycket att han valde att bära dom vid öppningen av Starlite i Marbella. Det var en riktigt rolig tid”.

Gunnel’s Zuecos.

”Så småningom valde jag i stället klädbranschen och kläderna bytte plats med träskorna i mitt gästhus. Det blev snabbt väldigt populärt och kunderna älskade att besöka min trädgård för lite shopping. Ett roligt minne är att flera gånger varje höst och vår i många år stannade en buss med golfare hos mig på väg till Ronda för att gå loss på golfkläderna jag hade i mitt sortiment. Hela trädgården var full av glada gäster och de shoppade loss och njöt av en öl och en grillad korv i skuggan”.

”Jag var även tidig med en riktigt bra och fungerande webbshop, och självklart så packade jag alla paket själv i mitt garage. Jag importerade även supersnygga tofflor och badrockar från Kina som jag sålde in till hotell i hela Spanien. Här på Solkusten köpte Marbella Club i många år badrockar och tofflor till sina gäster av mig”.

Läs mer: Gunnel ́s Fashionshow & 20 års-fest på Centro Plaza blev en succé

”Jag har under livet precis om de flesta andra gjort många misstag och tvingats till omstart och nya tag. Jag har alltid haft mitt mål att jag ska klara mig själv. Ingen har behövt bjuda mig på drinkar, jag har målmedvetet jobbat hårt och är riktigt stolt idag över vad jag åstadkommit för mig och min familj”.

På golfbanan med William och fästmannen Michael Campbell.

”Här i Spanien är ett av mina bästa tips att anlita en riktigt bra revisor, du klarar dig inte ensam. Att lära sig spanska när du flyttar hit är för mig en självklarhet, kan du inte språket så missar du enligt mig otroligt mycket roligt och trevligt. Du blir utanför samhället på ett sätt som inte skulle ha varit något val för mig. Jag älskar mötet med nya människor och att jag pratar spanska har öppnat många dörrar på min väg”.

”När jag för 12 år sedan öppnade min butik i Centro Plaza valde jag att anställa två spanska tjejer jag kände sen tidigare, och de har en stor del i min framgång. Vi jobbar idag sida vid sida och jag är otroligt tacksam för allt de gör och har gjort för mig, vi är idag en familj. Att jag har spansk personal tror jag gav mig en viss respekt och vi har idag många återkommande kunder från olika delar av världen. Det är fantastiskt att ha mitt lilla team som jag känner mig så otroligt trygg med. Jag vet att om jag är på en resa så tar Vanessa och Laura hand om butiken som att den vore deras egen”.

”Ett annat viktigt tips jag tror hjälpt mig till framgång är att jag lärt känna mina kunder, jag vet vad de tycker om och inte. Jag hittar sätt sortiment till mina kunder, och vissa inköp gör jag endast för ett fåtal kunders önskemål. Jag levererar till många kunder i andra länder hela deras garderob regelbundet år efter år. En del av dom kunderna har jag aldrig träffat, de hittade till mig via min webbsida och vi har lärt känna varandra under åren och jag vet idag precis vad de vill ha. Jag tror att det är väldigt viktigt att köpa in det mina kunder vill ha och inte endast det jag tycker om. Jag försöker att se alla mina kunder och vill att alla ska hitta något hos mig. Mode är en färskvara och jag är väldigt insatt, jag besöker modemässor för mina inköp och jag håller mig ständigt uppdaterad på vad som händer i branschen”.

”Jag är i butiken i princip varje dag och jag älskar varje minut, på fredagarna har vi ofta en liten spontan AW då vi bjuder på ett glas Cava. Det skapar en fin gemenskap och ibland en livslång vänskap. Jag har så otroligt många kunder med olika önskemål, men det alla har gemensamt är att de är mig trogen. De har stöttat mig när jag behövt dom, många känner mig som sagt väl och känner när jag kanske behöver en kram. Tänk under Coronan, som mina kunder stöttade mig då. Jag är så tacksam och försöker att bjuda igen på de sätt jag kan. Ex så arrangerade jag nyss ett stort event med säkert trehundra kunder och gäster för att fira mitt 20-årsjubileum, jag bjöd på en riktigt uppskattad fest. På torget här utanför hade jag en stor Fashionshow, jag bjöd på gott i glasen och snittar och vi hade ett helt otroligt lotteri där pengarna oavkortat gick till Cudeca fundation. Det är en otroligt viktig organisation som hjälper människor i slutskedet av livet pga Cancer och andra svåra sjukdomar. Jag tycker mycket om att ge tillbaka och har stöttat många organisationer under åren. Nu senast ex när jag förläste och berättade om hur det är att driva eget företag i Spanien för studenterna på Malaga universitet. Det var en riktig ära för mig att bli inbjuden och det gav mig mycket glädje”.

”Om man ska nå framgång med sitt bolag är det enligt mig viktigt att aldrig ge upp, ta nya tag när det behövs. Ha bra rådgivare och gör inget halvdant, gå in 100% när du bestämmer dig för att göra något, och gör det med glädje”.

”För mig är det ingen skillnad på dagarna här, jag jobbar hårt veckans alla dagar men njuter också varje dag. Det är viktigt för mig att stanna upp och känna tacksamhet, att inte bara rusa på. Kanske är min man bortrest på helgen och då passar vi på att äta gott på tisdagskvällen i stället. Jag är otroligt tacksam att min man jobbar lika mycket som jag, vi stöttar varandra och respekterar varandras engagemang för våra kunder”.

”Det känns fantastiskt att fortfarande älska att gå till jobbet, jag är nyfiken på vad som väntar mig och vilka vägar jag ska välja att ta framåt. Just nu känns ingenting jobbigt förutom att min son bor så långt ifrån mig. Det är nog det enda jag kan sakna i livet, mer tid med min son och med min man”.

”Jag önskar också att jag hann njuta av lite mer Yoga och golf, men det är väl en prioritering jag behöver göra helt enkelt. Jobba mindre, men det är ju så kul!”