Visste du att ljuset i ditt hem kan skapa välmående? De flesta har nog hört talas om ljusterapi i medicinskt syfte som kan komma att lindra depression. Däremot är kunskapen om det vardagliga ljuset i hemmet inte lika informativt.

Av : Sarah Åberg

Ljussättaren Lars Qvist som håller till mellan Örebro och Marbella menar på att ljuset du skapar i ditt hem kan påverka ditt välmående.

– Allting började med ljus, säger Lars, det står ju till och med i Bibeln.

När jag stiger in i hans hem i Marbella, så förstår jag direkt att han verkligen har koll. Känslan och energin i hemmet är helt unik. Det finns en
tanke bakom varenda liten belysningsdetalj. Han och hans fru Lena, har verkligen skapat det hemtrevligt. Hur lyckas man med små medel skapa en sådan liten oas?

” Lars Qvist ”

Hemmet skall vara din lugna vrå, en plats där du skall trivas och känna harmoni, en plats där du samlar energi. En bra ljusplanering ökar den känslan säger han. Tillsammans med sina idag 80 åriga föräldrar driver han en av Sveriges större lampbutiker i Örebro. Ett riktigt familjeföretag som ännu lever kvar sedan starten 1975. Här finns år av visdom och lärande för att förstå sig på riktigt bra belysning och skuggsättning. Ett mästerverk. Butiken han driver är också ett showroom för hur belysning och möbler kan flätas samman till en perfekt kombination med lång eftertanke.

Här ställer också hans främsta möbel-leverantörer ur Holländska Eichholtz och Svenska Artwood. Detta rum har han också skapat på webben så kunden kan se slutresultatet visuellt.

Du som kund skall själv kunna välja ut belysning och din personliga inredningsstil för att kunna skapa din egen lilla oas.

Lars insåg snabbt att det fanns ett behov att få hjälp med just detta på Solkusten. Flera gånger i månaden går därför en trans- port från Sverige till Spanien med belysning och inredning till hans kunder. Han har insett att vid nybyggen och renovering väntar man som kund tyvärr ofta för länge med sin ljusplanering, vilket därför kan begränsa möjligheter att belysa på ett bra sätt.

Lars hjälper kunder i alla typer av miljöer såsom restauranger, barer, privat bostäder och utomhusmiljöer.