På strandpromenaden i Fuengirola är det alltid liv och rörelse, folk promenerar, rastar hundar, joggar, cyklar, det finns alltid något att titta på. Och varför inte iaktta allt från Bing Asian Fusions stora terrass, 150 m öster om hotell PYR och nära hamnen. Sedan de öppnade för sex år sedan, har de etablerat sig som en av de populäraste restaurangerna med sin asiatiska matstil där det mesta görs på plats bl a alla supergoda såser. Och du väljer själv hur stark du vill ha din mat.

Bing serverar en prisvärd dagens lunch för 9.50 € med många goda rätter att välja på, förrätt och varmrätt samt en dryck ingår, barnmenyn kostar 6.90 €. Och på á la carten ser jag en av mina favoriter, anka med pannkakor. Denna dag fick jag prova mixade förrätter, en röd Thai curry med kyckling och grönsaker samt specialaren Singapore, kryddstark och uppfriskande på samma gång.

Sara står för en utmärkt service och hon ser verkligen fram emot att få öppna kvällstid så snart reglerna tillåter.

Bings vinlista är nästan helt spansk med Riojas, Ribera de Dueros, vita viner från Rueda och den populära Viñasol från Penedès. Undantaget är den portugisiska Mateus, en småbubblig rosé som är läskande god varma dagar.

Bing är öppet fr kl 13.00 alla dagar utom onsdag. Take away är möjligt när det är öppet och för hemkörning gäller att ni beställer senast kl 20.00.

asianfusionbingrestaurant.com