Visste du att plankstek, eller planka, faktiskt härstammar från Ungern och fanns på menyn där redan år 1900? I Sverige populariserades rätten under 70-talet och är sedan dess en absolut klassiker för oss svenskar. Vi är lyckligt lottade här på Solkusten där vi numera har två utmärkta krogar som serverar denna kulträtt.

Hasse öppnade sitt första Plankstek år 2011 på strandpromenaden i Los Boliches (intill hotell Ilunion). Plankstek nr 2, stod färdigt precis till lockdown för ett år sedan och har sedan dess lyckats etablerat sig riktigt bra i stadsdelen Los Pacos.

Här togs jag emot av den tillmötesgående servitrisen Adriana som raskt såg till jag fick ett bord. Planksteks meny är bred och lockande med rejäla portioner, det är i stort sett samma meny på båda restaurangerna.

Förutom 7 sorters planka finns det köttbullar, fajitas och nachos som passar bra om ni vill dela, sallader, pasta och massor av läckra pizzor.

Vad sägs om en båtformad pizza, med oxfilé eller den med banan och curry? Bland efterrätterna ser jag pannkakor och våfflor men framför allt är dagens tårta populär. Ett synnerligen trevligt restaurangbesök och värt att besöka flera gånger.

Plankstek erbjuder hemkörning hela dagen från kl. 12 vilket beställs på 619 028 260 eller 658 778 819. Menyn hittar ni på Facebook @plankstek2all