Av Peter Gustafsson Atalaya Golf Academy

Ett väldigt vanligt problem vi golftränare ser här i Spanien är att spelare ofta börjar sjunka ihop i kroppshållningen under rundan i solen och värmen.

Det medför att du som spelare måste kompensera nedswingen för att inte träffa i gräset bakom bollen en s k duff, med resultat att man reser sig upp i nedisningen och träffar bollen uppe på bollen, en s k topp. Känslan är att aj då, jag tittade upp för tidigt, men det är inte hela sanningen utan du reser dig som sagt upp och bollträffen blir inte bra. Allt på grund av den dåliga hållningen. Träna på att behålla höjden i din uppställning så att du kan behålla samma sving under hela din golfrunda.

SKAPA EN RUTIN

Mitt första råd till alla golfare som vill prestera är att alltid komma väl förberedd och värma upp innan rundan. Att på ett lätt sätt skapa en rutin som man håller varje gång inför spel. En rutin behöver inte vara flera timmars träning innan man går ut men att man är medveten om vad man gör för att skapa ett lugn. Rutinen när jag tävlingsspelade var ganska enkel: Jag gick upp 3 timmar innan start oavsett när jag spelade för att kroppen skulle vakna. Jag startade min rutin 40 min innan start på banan med att slå 3 bollar med varannan klubba och började alltid med wedge och gick ner mot driver. Därefter slår jag några chippar och bunkerslag för att avsluta med 2-3 övningar på putting greenen. Därifrån gick jag direkt till 1:a tee. Det viktiga är inte hur rutinen ser ut utan att kroppen känner igen den. Repetera för att känna ett lugn innan du går ut och spelar.

Missa inte 10% rabatt! Svenska Magasinet ger dig rabatt hos PG Golf Academy när du fyller på ditt rangekort