Klockan halv sex stod det mängdvis med barn från svenska skolan och väntade på bussen. Många väldigt trötta, men samtidigt förväntansfulla inför denna dag. Vi skulle på skidresa till Sierra Nevada
Av Sebastian Fors, praktikant, årskurs 9
Foto: Andreas Persson

Varje år reser Svenska skolan i Fuengirola till Sierra Nevada. De som följer med åker allt från skidor till pulka och brukar oftast ha en trevlig dag.

Resan
Bussarna började sin färd klockan sex på morgonen. I min buss var det ganska tyst på ”ditvägen” i alla fall. Många var trötta och sov, under tiden andra satt och lyssnade på musik.
Efter halva vägen, ungefär en och en halv timme, så stanna bussen för mat och toa paus. Men vi stannade inte allt för länge.
Eleverna blev smått ivriga när vi kom up och såg den lilla snö klädda byn, Sierra Nevada. Skiduthyrningen gick snabbt och smidigt och snart var vi var uppe i backen.
En restaurang blev vår samlingspunkt där det alltid fanns en eller flera lärare tillgängliga. Vädret var perfekt, det var lättare molntäcke, snön höll en bra konsistens, underlaget var bra och samtidigt var det ljust och milt.

Trevliga restauranger
Vi åkte och hade kul i några timmar, sen bestämde vi oss för att äta. Vi hade alla med oss matsäck och dessutom lite pengar.
Det finns flera trevliga små restauranger uppe i skidbackarna där man kan äta god mat och ha trevligt. Vi fortsatte sedan dagen med mer skidåkning.
Det var också många lärare som åkte. På vägen upp i kabinliften så träffade jag på en spanjor som bodde i Sierra Nevada.
-Det är oftast lagom med folk på vardagarna, men det är överfullt på helgerna, var hans kommentar.
Det verkade stämma bra för det var inte för mycket folk och liftköerna var korta, mycket åk och lite tråk…

Sluttampen
Senare fram emot klockan fem så började vi åka ner mot skiduthyrningen för att lämna tillbaka utrustningen. Det kändes skönt att komma ur de klumpiga skidkläderna.
Bussen lämnade Sierra Nevada klockan sex och vi var på väg hem. Många, bland annat undertecknad, mådde inte så bra på hemvägen. Antagligen på grund av vätskebrist eller att vi inte hade ätit tillräckligt eller så spelade den kurviga vägen nedför berget ett spratt med oss.
Vi gjorde uppehåll även på hemresan för toa- och bensträckarpaus. Vid klockan 21 stod bussen utanför Fuengirolaskolan tillsammans med många föräldrar som väntade på att få hämta upp sina barn.
Jag tror att de flesta håller med mig om att vi hade en riktigt rolig dag tillsamman.

Vad tyckte du om Sierra Nevada?

Niklas Ström, arrangör och gymnastiklärare
”Det var lite pyssel att arrangera resan men resultatet tror jag många blev nöjda med.”

Magdalena Ramstedt, årskurs 7
”Det var roligt, men snön tyckte jag var dålig och guppig i många backar.”

Lukas Sjölund, årskurs 7
”Det var en bra dag med bra väder, men snön var lite dålig tyckte jag”

Olivia Kling och Sofia Jarl, årskurs 7
”Det var mycket roligt och vi hade skoj. Däremot kunde det ha varit lite mer soligt väder”