Restaurang La Vaca Loca, “Galna kossan” på svenska, i San Pedro har budskapet fantastiskt kött, ribs, burgare i sin annonsering. Och visst är Vaca Loca ett naturligt val när man är sugen på en god, grillad köttbit. Men det finns mycket annat gott på Vaca Locas meny som inte är kött. Sallader, grönsaksrätter, lax exempelvis. En bra förrätt är en “platter” att dela på med kyckling, kroketter med ost och fyllda champinjoner, mycket god. Fransk löksoppa värmer annars bra nu på vintern eller kanske ungsbakad camembert.

När det gäller nötkött serverar Vaca Loca det bästa av dels spanskt kött från Galicien eller irländsk Hereford. Allt kött kommer från 100 % naturell uppfödning med gräsdiet vilket ger ett högt omega 3 värde, vitamin E, lågt kolesterol och fetthalt.

Eller varför inte prova lammspett och cous cous med smak av Marocko.

De alltid populära burgarna finns i fyra varianter, av nötkött, kryddig kyckling, lammburgare med mint och till sist grillad hallumi med ungsbakade grönsaker. Handskuren pommes frites serveras till det mesta och gillar man såser så finns peppar, bearnaise, chimichurri och den egna specialaren att välja på. Och barnen har egen meny för endast 6-7 euro. Till dessert serveras brownies, cheesecake, äppelkaka och glass.

Annons

Vaca Loca ligger mitt i San Pedro, intill den stora rondellen mot havet till, nedanför den nya parken. När ni hittar den blå-vita fiskebåten, då är ni nästan framme, bara 50 m kvar. Kökschefen Darren känner till Sverige ganska väl, i början av 90-talet turnerade han runt landet och lagade mat för Roxette. Darren har många fina minnen från den perioden och ser fram emot att träffa många svenska gäster på Vaca Loca.
www.lavacalocasanpedro.com