Efter många förfrågningar kan läkarspecialisten Dr. Beate Abraham-Nilsen, ägaren till Clinica NorMed, nu erbjuda hemsjukvård. Kliniken, som ligger i Elviria, Marbella, är väletablerad och startades 2014. Som tidigare erbjuds vård inom allmänmedicin, öron-näsa-hals, kirurgi, matsmältningssjukdomar, kiropraktik, fysioterapi och psykologi. Text och bild: Erixon Consulting

Hemsjukvården har idag personal som kan åta sig uppdrag i området Benalmádena till Marbella. Det kan handla om att en äldre person som har sina vuxna barn i hemlandet nu behöver lite tillsyn för att barnen inte ska oroa sig. Kanske ett besök i veckan eller oftare om behov finns.

”Det finns perioder i livet där man kan behöva lite extra hjälp, säger Dr. Beate Abraham-Nilsen, det kan bero på bristande rörlighet, bristande språk eller i samband med ett akut problem som sjukhusbesök, efter en operation eller sjukhusvistelse. Jag känner att vi har ett bra och säkert erbjudande när det gäller hemsjukvård, särskilt när sjuksköterskorna har möjlighet att kontakta mig direkt om eller när det behövs”.

Vad som också kan vara viktigt att veta är att här i Spanien är eftervården i princip minimal. Här förväntas släkten ta hand om det. Om man då inte har sin släkt här, vad gör man då? Man kanske har haft en komplicerad höftledsoperation och behöver hjälp med det mesta. T ex. dusch, medicinering, sårvård, rehabilitering, inköp och tillagning av enklare måltider. Så småningom ska man också träna upp sin förmåga att röra sig igen. Här har man stora möjligheter att få hjälp av Clinica NorMed.

Hemsjukvården kan närmast liknas vid en distriktsskötersketjänst i Sverige, fast mycket mer. Alla i personalen är utbildade och mycket språkkunniga. Att de dessutom är trevliga, gör det inte sämre!

Läs mer på deras hemsida www.clinicanormed.com eller ring 952 836 377.