Hasse, som sedan flera år tillbaka driver den välkända och välrenommerade Restaurang Plankstek på strandpromenaden i Los Boliches, har mitt under coronakrisen öppnat en ny restaurang. Text och foto: Erixon Consulting
Läget är mycket centralt i den mycket livliga stadsdelen Los Pacos, restaurangen ligger på Avenida Finlandia vid rondellen som man kommer till när man precis har kört igenom stadsdelens centrum. Här har han tagit över en fisk- och skaldjursrestaurang, han har därefter totalrenoverat lokalerna till högsta standard.
Den som har besökt restaurangen på strandpromenaden kommer direkt att känna igen stilen.
Grundkonceptet för de båda restaurangerna är densamma och matsedlarna är därför i stort sett lika. Plankstek i olika varianter samt Pizza är det genomgående temat, men det finns givetvis mycket annat att välja på, allt från svenska köttbullar och sallader till fajitas. Just nu och under hela hösten kan man äta ett urval av rätter för endast 5 euro, allt för att bekämpa den rådande coronakrisen.
När vi var där provade vi varsin plankstek, min fru med kycklingfilé och jag en Black and White. Medan vi väntade på maten delade vi på vitlöksbröd och min fru avnjöt en sallad. Kycklinplankan bestod av grillad kycklingfilé i skivor på en bädd av stekta grönsaker omgärdad av potatismos och en vackert skuren tomathalva, två såser serverades till anrättningen. Allt mycket tilltalande för ögat och smakfullt. Den andra plankan, den med Black and White serverades på klassiskt vis med en väl tilltagen bit oxfilé och en rejäl bit fläskfilé, även här på en bädd av stekta grönsaker och med potatismos, tomathalva samt bearnaisesås.
Läckert upplagt och smakrikt, den goda maten och de väl tilltagna portionerna lämnade dessvärre inget utrymme i magen för desserter, det fick räcka med kaffe.