Text och foto: Erixon Consulting

På strandpromenaden i Fuengirola ligger denna ganska lilla skandinaviska restaurangen sedan lång tid tillbaka. Vi har besökt Not A Lot många gånger under årens lopp och nästan alltid beställt ett litet urval av deras tapas. De serveras på en rejäl planka, ju fler man är vid bordet desto större planka. I sin meny har de flera kombinationer att välja mellan, eller så väljer man ut de man känner för just den dagen. Det är alltid gott och man känner sig alltid nöjd.

Denna gång bestämde vi oss för att prova något annat. Min man valde en varmrätt som han inte har ätit på väldigt länge. Stekt fläsk, persiljesås, kokt nypotatis och rödbetor. Detta är en dansk paradrätt och det gäller för kocken att få till fläsket rätt. Det ska vara krispigt men absolut inte bränt. Jag kunde inte motstå att ta ett smakprov på en fläskskiva och med den smaken förstår jag att min man tömde tallriken till sista smulan. Hade det inte varit ett offentligt ställe tror jag att han hade slickat tallriken!

Jag tänkte att en varmrätt skulle bli för mycket, så jag provade i stället 2 av deras smörrebröd. I menyn finns många varianter att välja mellan, men till slut hade jag bestämt mig för en med räkor och ägg och en med sill och hemlagad kall currysås. Bägge serverades på rågbröd och i dessa tider när man ska vara medveten om nyttigheter och fibrer passade det mig alldeles utmärkt. Bägge var väldigt goda!

Med min rubrik syftar jag till att det finns en hel del att välja mellan i menyn, våga prova något nytt ibland och ta med vänner, välj och vraka bland tapas och annat gott. Jag lovar att ni inte blir besvikna!