Medicinsk friskvårdsmassage används av många olika sorters människor, från aktiva sportiga människor och idrottsmän till kontorspersonal, hemmafruar eller vilket yrke som helst. I enlighet med vår sysselsättning har vi alla upplevt skador, värk eller ömhet som påverkar vårt arbete och dagliga liv. De flesta av dessa problem elimineras genom förebyggande behandling. Det betyder att du kan fortsätta arbeta eller träna utan att behöva vara ledig.
Vi begär så mycket av vår kropp men vi borde se efter vår kropp som vi ser efter våra bilar. Liksom en bil behöver vi alla regelbunden service och en “besiktning” ibland för att till fullo kunna använda kroppen på lång sikt. Gör din kropp en tjänst och se efter dig själv, boka en massage.

Vad är då medicinsk massage terapi?
Vi har alla muskler men det är inte alla som vet att våra muskler omgärdas av ett tunt membran, en bindvävshinna som heter fascia. Fascia håller musklerna på plats, har en glatt vit yta och underlättar musklernas glidrörelse mot varandra. Efter en tids användning genom slitage och skador, blir fascia seg och hårdnar. Medicinsk massage är en unik teknik där man manuellt flyttar och separerar musklerna och stretchar de omgärdande vävnaderna genom att arbeta emellan musklerna.

Detta ger en ny dimension till behandling av vävnader tillsammans med den vanliga friskvårdsmassagen.

Medicinsk friskvårdsmassage hjälper till att lindra ryggvärk, huvudvärk, belastningsskador, muskelspasm, stela leder, stress och spänningsvärk. Det förebygger skador, ömhet i muskler, dålig kroppshållning och förbättrar läkning, rörlighet, böjlighet, träningsprestation och rehabilitering av mjuka vävnader.

Grant Foster har varit engagerad i fitness under de senaste 23 åren och har en gedigen bakgrund. Innan Grant blev massage terapeut, började han som gyminstruktör, vidare till gymmanager och därefter aerobicslärare efter att först ha genomgått YMCA lärarutbildning. Senare blev han Nabbagym instruktör, Schwinn spinninginstruktör och personlig tränare. Grant har skrivit många artiklar i ämnet för kända tidningar i England och har fungerat som mentor för andra personliga tränare och även medverkat i radio.

År 1996 blev Grant intresserad av rehabilitering och han kvalificerade året efter i friskvårdsmassage. Samma år tog han examen som medicinsk massage terapeut och har därefter genomgått andra utbildningar i ämnet. Grant är en stor anhängare av sport och motionerar själv, genom åren i olika sporter såsom kampsporter, löpning, viktlyftning, cykling på bana och han cyklar fortfarande 10 – 15 mil i veckan.

Under de 16 år Grant arbetat med friskvårdsmassage har han nått höga höjder bl a som lärare, som landslagsmassör och massör vid inomhus-VM i friidrott 2003. Han har också arbetat vid TV och teater och för fotbollslagen Stoke City och Hibernian. Grant har ett behandlingsrum på gymet i Centro Plaza men gör även hembesök i området Elviria till Sotogrande från måndag till lördag.

Mer information hittar ni på Grants hemsida www.sportstherapymarbella.com