Carmen Terraza är restaurangen som kombinerar välsmakande traditionellt medelhavskök och en hemtrevlig gemytlig atmosfär där servicen alltid är absolut felfri. Inredningen har många typiskt andalusiska detaljer och den stora terrassen är verkligen inbjudande och mysig under sommarhalvåret. Carmen Terrazas meny är omfattande och varierad och här kommer en av
deras typiska förrätter, värd att smaka på och passar perfekt att dela.
FRITERAD AUBERGINE MED HONUNG FRÅN SIERRA DE LAS NIEVES
2-3 aubergines
olivolja
mjöl
vatten
salt
honung från Sierra de la Nieves
Tvätta av auberginerna ordentligt och skala dem. Skär i fina skivor ca 5 mm för då blir de riktigt knapriga.
Fyll en skål med vatten och lite salt och blötlägg auberginerna i ca 15 min.
Tag upp dem och låt skivorna rinna av och torka på hushållspapper.
Vänd skivorna i mjölet och fritera i rikligt med olivolja, riktigt het runt 200 grader.
Tag upp dem när de börjar att få färg och låt de rinna av på papper.
Servera på en stor tallrik, strö över lite salt och till sist ringla över honungen.