Torsdagen den 18 oktober samlades ett gäng matintresserade Sweor på restaurang Pravda i Puerto Banus. Under ledning av Dennis och Klas, Pravdas stiliga kockar, så kreerade vi fram fyra rätter. Vi delades in i fyra lag och varje lag fick ansvar för en rätt.
Av Birgitta Bergin
Menyn för kvällen:
Pumpasoppa med räkor på spett och Tom Kha Gai crème
Sushi makis serverade med asiatisk gari och soja emulsion
Mjukstekt ankbröst med potatiskaka, gömd svampkompott, enkel nötsallad och tryffelsås
Fylld chokladcylinder med hallonmousse och höstskogens bär
Jag som mest sprang omkring och fotograferade kan konstatera att sopplaget hade det lugnast, dessertlaget hade det kladdigaste jobbet och sushilaget hade nog den svåraste uppgiften. Anklaget hade flest rätter inom sin rätt… Men med lite cava som uppbackning gick allt som en dans. Därefter fick vi slänga bort våra förkläden och sätta oss ner för att bli serverade våra kulinariska hemmagjorda rätter med väl valda viner till. Vi hade alla en helt fantastiskt rolig och välsmakande kväll och alla var överens om att det här inte var sista gången som SWEA genomför en sådan aktivitet.
Tack Dennis och Klas för stark uppbackning och en väl vald meny!