Flamencoshow

På Centro Arte Flamenco Kelipe torsdagar till söndagar klockan 20 som finner på calle Muro de Puerta Nueva 10.

Ostron

Havets läckerheter från Spanien och Frankrike hittar du hos La Medusa längs den lilla passagen Santa María 25 mitt emot katedralen. Och albariño-viner från Galicien passar alldeles utmärkt.

El Chinitas

Rabo de Toros är en favorit

När jag är i Málaga och vill ha bra traditionellt spanskt kök är El Chinitas min favorit. Sommar som vinter. Inomhusmiljön med vacker konst på väggarna är oslagbar.

Restaurante Marisquería Jacinto Málaga

Ett höjdarställe för dig som gillar skaldjur och havets läckerheter. Ligger strax norr om Jardines Picasso (Picassoparken) och tunnelbanestationen Perchel.

El Pimpi

Annons

Mer än ett halvt sekel har gått sedan El Pimpi öppnade den 5 augusti 1971. Baren räknas till Málagas mest kända serveringsställen. Namnet kommer från en person som jobbar som turistguide. ”El Pimpi” var en guide som följde med besättningsmedlemmar på fartyg som hade lagt till i Málaga. Besättningen ville äta gott och köpa med sig något från besöket i Málaga. Och ”El Pimpi” visade runt i stan.

Sedan dess fortsätter baren El Pimpi på samma spår. De tar emot besökare och visar dem en liten bit av Málaga i form av en bodega med vintunnor.

I december 2017 gick skådespelaren och Málagasonen Antonio Banderas in som delägare.

Los Patios de Beatas

Det är mycket tingeltangel längs calle Granada som börjar likna calle San Miguel i Torremolinos. Men på den lilla parallellgatan calle Beatas 43 har vi vinbaren Los Patios de Beatas. Här arrangeras vinprovningar. Du har en hel del att göra om du vill botanisera och prova vinlistan.

Vinoteca Viña Bonita

Också en trevlig vinbar med åttio spanska viner i sortimentet varav 20 som du kan beställa på glas. Du hittar den på calle Ancha del Carmen nära tunnelbanestationen Perchel.

Mercado Central de Atarazanas

Pendeltågsstationen Atarazanas ligger knappt hundra meter från saluhallen. Många börjar sitt Málagabesök på vinbaren Casa de Guardia strax till vänster när du kommer upp från stationen. Ett stycke längre in i kvarteret hittar du saluhallen med livlig kommers och skön upplevelse.

Missa inte kvarteren norr om saluhallen. Vackra gränder och gamla hus som har renoverats och fräschats upp.