För Natalia Freire, 22, blev måltiden en stor överraskning när hon åt havsmusslor på restaurangen i Muros (La Coruña), där hon också jobbar som servitris. En av musslorna innehöll en pärla. Nu har hon blivit erbjuden 4.000 euro. Portionen med musslor kostade 19 euro.

Att hitta en liten pärla inuti en mussla händer bara en av fem tusen gånger, sägs det.

Natalie jobbar som servitris i baren på restaurante Casa Sampedro i Muros. I tisdags efter arbetspasset var hon hungrig och sugen på delikatessen almejas a la marinera, marinerade musslor, tillsammans med pojkvännen.

Han åt grillad bläckfisk (calamares a la plancha) och Natalie beställde i ett fat åt sig själv med marinerade havsmusslor för 19 euro.

Den första musslan hon tog innehöll pärlan. Upptäckten gjordes när Natalie skulle tugga och höll på att ödelägga sina tänder på grund av det hårda föremålet.

På gatan blir hon kallad för ”flickan med pärlan” och händelsen har slagits upp stort i media.

Natalie medverkade på ett program på den regionala galiciska tv:n och en kvinna erbjöd henne fyra tusen euro för pärlan.

Själv säger Natalie att hon inte har någon brådska med att sälja den. Hon kanske väljer att bära den i ett smycke.

– Säljer jag den, går pengarna till en resa. Jag älskar att resa.

Musslorna på Casa Sampedro kom från en leverantör som odlar skaldjur i fjordarna Muro och Noias. Ingen har hört om något liknande tidigare.

Kommer du att fortsätta äta musslor eller har du fått nog?

– Självklart! Jag älskar dem och nu vill jag ha mer…