Besöka en vinmässa, titta, dofta och smaka är en högtidsstund för oss vinälskare. Under våren arrangeras flera vinmässor både på Costa del Sol och i Valenciaregionen. Här kommer en lathund för dig som inte vill missa dessa höjdpunkter i tillvaron.

En mycket trevlig och välbesökt mässa i Málaga H&T, Salón de Innovación en Hostelería. Det är en kombinerad restaurang- och vinmässa med koncentration på produkter inom turism och serveringsställen. Hålls i Málagas utställningshallar Fycma, Palacio de Ferias y Congresos den 6 till 8 februari.

Costa del Sol

Sedan väntar vinprovning med Cassie från Vinoteca Barolo och skönsång av Fredrik de Jounge. Det blev en mycket lyckad och uppskattad kväll i Svenska Magasinets lokaler i Fuengirola 30 oktober. Lördagen den 11 februari klockan 18 är det dags för nästa provning.

Du kan anmäla dig på info@svenskamagasinet.nu om du inte redan har gjort det. Det kostar 39 euro och kontant betalning vid dörren när man kommer. Föranmälan krävs.

Verema arrangerar också flera vinmässor under våren. Experiencia Verema är också tillbaka i Málaga på vackra Gran Hotel Miramar på Paseo Reding den 13 mars. Öppettiderna är 12 till 15 och 17 till 21.

Guía Peñín som utger en vinguide varje år arrangerar flera vinmässor under våren. Den 6 mars är det dags för Málaga och den fjärde upplagan av Salón Selección med de bästa vinerna på plats som har fått 90 poäng eller mer samt de bästa köpen med tre, fyra eller fem stjärnor.

Mallorca och Kanarieöarna

Salón Selección arrangeras även i Palma de Mallorca den 24 april, Las Palmas de Gran Canaria den 26 juni och på Teneriffa den 27 juni. Ytterligare information om öppettider och adresser hittar ni på guiapenin.wine

Experiencia Verema på Mallorca hålls den 27 mars på hotel Victoria Gran Meliá.

Valencia

Den 23 till 24 februari hålls Experiencia Verema Valencia på Hotel Balneario Las Arenas de Valencia.

 

 

 

Vintips

Är du i någon större vinshop, varuhus eller vinoteca så fråga gärna efter viner från Madridregionen. Runt Spaniensvenskarnas huvudstad finns ett antal trevliga producenter.

Öppnade nyligen en okomplicerad Tinto Neri från Bodega del Nero. På Tempranillo från gamla vinstockar runt Chinchón utanför Madrid. Producent sedan 1870. Körsbärsrött, röda frukter, mjukt, behagligt med ett kryddigt avslut. 6,50 euro.

Såg att utmärkta vinguiden har publicerat sin lista över de populäraste rödvinerna i Sverige 2022. Listan var framtagen utifrån Vinguidens statistik över mest köpta rödviner på webbplatsen.

Rioja Santiago Gran Reserva låg på plats 5 och hade fått kundomdömet 4,3 av 5. Pris 99 SEK.

På plats 6 låg en annan spanjor. Berså Terra Alta Stig Lindberg för 159 SEK.

Plats 9 hade Karl Fredrik Rioja Crianza intagit. Pris: 120 SEK.