Vid Michelingalan i kongresspalatset i Toledo blev Málagaprovinsen belönad med ytterligare en Michelinstjärna. Det är Kaleja på Marquesa de Moya i de judiska gamla kvarteren i Málaga med chefskocken Dani Carnero.

Presentationen av Guía Michelin España & Portugal 2023 är en stor tilldragelse. Bland krogar med tre stjärnor tillkom Cocina Hermanos Torres i Barcelona och Atrio i Cácares.

Övriga med tre stjärnor sedan tidigare är Aponiente (Puerto de Santa Maria), ABaC (Barcelona), Arzak (San Sebastián), Martín Berasategui (Lasarte), Akelarre (San Sebastián), Azurmendi (Larrabetzu), El Celler de Can Roca (Girona), Quique Dacosta (Denia), DiverXO (Madrid), Lasarte (Barcelona) och Cenador de Amós (Villaverde de Pontones).

Krogar med två stjärnor i provinsen Málaga är Skina (Marbella), Bardal (Ronda) och Smoked Room (Madrid) med chefskocken Dani García från Málagaprovinsen.

Krogar med en Michelinstjärna i Málagaprovinsen är José Carlos García (Málaga), Kaleja (Málaga), Messina (Marbella), El Lago (Marbella), Nintai (Marbella) och Sollo (Fuengirola).

Totalt i Guía 2023 så finns det 1.401 restauranger i Spanien, Portugal och Andorra. 13 med tre stjärnor, 41 med två stjärnor och 235 med en stjärna.