MAT o DRYCK

Sommarkvällar i Spanien, det är tvärmörkt och ofta stjärnklart. Det lockar till sena  middagar under bar himmel med friterade boquerones helst citronmarinerade, almejas,  gambas blancas och tonfisk från Barbate. Ett glas kylt rött vin gillar jag till det mesta.

BÄSTA UTFLYKTEN

Man behöver inte åka långt, Solkusten har många fina ställen att besöka. I Mijas by hittar ni god mat och bra shopping. Parkering kostar bara 1 €. Almuñecar är supertrevligt, strosa runt i Gamla stan och längs strandpromenaden. Här i Granada provinsen serveras en tapa till drinken.

STRANDLIV

Jag är ingen älskare av strandliv men att sitta på en bra restaurang vid havet utan att trampa sand, det passar mig. El Molino i den lilla byn Lagos är underbart genuin,  i andra änden av byn finns också en bra keramik butik. I Marbella äter jag gärna på El Sombrero, klassisk strandrestaurang en trappa ner från promenaden, sedan 1973.

OM OCH OM IGEN

Till El Puerto de Santa Maria åker vi titt som tätt när vi har ett par dagar ledigt. Att ta båten över till Cadíz är skoj. Ett besök hos Bodegas Osborne är super, deras butik är fantastisk och restaurangen lockar med en intressant meny. Bra atmosfär och mat har La Bodeguilla del Bar Jamón. Sommarens dryck vermouth finns på Tasca Matute, prova deras ostbricka, den är toppen.

INTE VARIT ÄN

Caminito del Rey, hur svårt kan det vara? Det är bara att boka och åk dit. Jag lovar att under hösten ska det ske. Länge sedan jag var till Gibraltar också, Skywalk, en plattform i glas högst upp på klippan ser häftig ut.