En vacker eftermiddag direkt efter påsk besökte vi Don Santiago på strandpromenaden i Fuengirola. Vi var hungriga och tyckte det lät bra med italienskt. Text och foto: Erixon Consulting

Vi valde en minestronesoppa och en cherrytomatsallad till förrätt. Soppan utföll till full belåtenhet. Det var en mustig buljong och gott om grönsaker. Tomaterna serverades med ett litet berg av ruccola och med lite olja. Lite salt ovanpå och det blev helt perfekt, eftersom jag föredrar att salta själv.

Till huvudrätt valde jag en risotto med oxfilé och svamp, min man valde kycklingfilé med prosciutto och mozzarella. Kycklingen serverades med rejäla tjocka skivor av osten och stora skivor av skinkan, dessutom var det helt perfekta pommes frites till. Det är man inte van vid när man besöker restauranger i Spanien. Risotton var jättegod med mör filé och gott om svamp.

I köket finns en italienare och det märks på kvaliteten på all mat. Personalen är trevlig och mångspråkig. Detta märks också bland gästerna, när vi var där hörde vi i alla fall tre olika språk, förutom vår svenska. Ett riktigt gott betyg till denna restaurang är att andra krögare kommer dit för lunch eller middag. Vi kände igen en som var där samtidigt som vi var där. Ytterligare ett gott betyg får vi ge för det fantastiskt goda kaffet efter maten, dessutom snyggt presenterat.

Don Santiago ligger som sagt på strandpromenaden i Fuengirola mot Carvajal. De har öppet alla dagar 12 till 02, men köket stänger kl 23.