Om du har bott i Spanien under en stor del av ditt liv vill du säkert inte flytta hem till Sverige p.g.a ålder eller sjukdom. Marta, som driver Soltjänsten sedan 2010, hjälper dig med service liknande hemtjänsten i Sverige. Idag har hon fyra anställda på Solkusten.

Marta vid Soltjänsten

Även om din spanska är riktigt bra efter flera år här nere så kan det kännas svårt att klara ett läkarbesök eller andra saker som att hämta din medicin, hitta ett anpassat boende eller hjälp i hemmet. Om så är fallet så kan du vända dig till Soltjänsten.

“Vår huvudsakliga uppgift är kundernas trygghet. Många äldre svenskar som är mina kunder har bott här väldigt länge och en del saknar anhöriga i landet och flera är väldigt ensamma. Jag bygger nu upp en verksamhet för personer över 65 år i Benalmádena, boendet är inspekterat och godkänt av regionerna i Sverige och är ett seniorboende i fantastiska lokaler med utsikt över havet,” förklarar Marta.

Här hyr du ett eget boende där ett övervakningslarm ingår. Du har ett sovrum, badrum, kök och vardagsrum. Du kan välja möblerat eller att ta med dina egna möbler. Du har också en egen liten uteplats.

Annons

Från den gemensamma trädgården, matsalen och terrassen har du utsikt över medelhavet. Du deltar i de aktiviteter du önskar, du sköter dig helt själv eller köper in service och måltider i vår restaurang. Vi ”tittar till” alla kunder på morgonen och kvällen. Vi gör dagliga aktiviteter som handarbete eller besöker utställningar. Vi ser på fotboll och film tillsammans och vi gör utflykter i vår handikappanpassade buss där alla kan följa med.

 

Området har en mycket trevlig trädgård, uppvärmd pool och ett stort fint gym. Här finns personal dygnet runt så området är bevakat och säkert. Alla boende är dessutom sjukförsäkrade genom boendet.

Vi erbjuder via Scandinavian Rehab Center (SRC) kurator, fysioterapeut och arbetsterapeut, specialiserade på äldre människors behov och önskemål.

“Vi finns här för att stötta, umgås och lyssna. Vi brinner för att hjälpa äldre människor och är alltid tillgängliga. Det är fantastiskt roligt för mig att vara efterlängtad när jag kommer till jobbet, alla vill prata en stund och bjuder gärna in mig på en kopp kaffe”, berättar Marta.

Mitt mål är att hela tiden förbättra och utveckla verksamheten och jag provar mig hela tiden fram och testar gärna nya sätt.