Efter mer än tio år med härliga semestrar i Nerja så började tankarna komma Varför inte öppna ett bageri och café även här i Nerja? Och så blev det!

Björn Romani och fru Terese hittade lokalen på den kända Burriana stranden och där och då tog vi beslutet att bryta upp från Stockholm för att flytta till Nerja.

Efter en lång karriär som bagare i Stockholm med kända bagerier bakom sig som systrarna Andersson, Nybergs konditori och Åsöbageriet så blev det dags att öppna.

Nybakat i Nerja

Affärsidén var klar, Det skulle vara som de andra ställena Björn har drivit i Stockholm, allt ska bakas och tillagas från grunden, sylt ska kokas, bröd ska bakas, surdegen ska skötas om.

Annons

Men det var inte lätt som vi trodde att hitta de var råvaror som var självklara hemma, Men inte självklara här i Spanien men efter många veckors letande för att hitta den kvaliteten på mjöl, riktigt smör, 40 procent grädde, färsk mjölk med mera som vi önskade, det var inte varit så lätt men som tur är så hittade vi allt till slut.

Och nu ett år senare så känns det som vi hittat rätt, med kunder och gäster från både Sverige och övriga norden så är det extra kul att vi har så många spanjorer och britter som kunder som säger att wow det smakar som det gjorde när vi var små.

Det är nog det bästa betyg en svensk bagare kan få här i Nerja.