Svenska Magasinet träffade Fredrik de Jounge för en drink i Esteponas hamn en sensommarkväll och fick en trevlig pratstund om livet. Fredrik njuter av solen värmen och sina vänner här i Spanien och av härliga promenader vid havet med sina två hundar. Fredrik har haft en fantastisk karriär runt om i Operavärlden och har nu funnit sin plats att bo och njuta av livet på.

Vilken relation har du till Spanien, och hur kom det sig att Du flyttade hit?

– Jag tillbringade några månader under år 2003–2007 här nere i Estepona och blev förälskad i staden Spanien och kulturen. Sen tog det några år pga. karriären med olika engagemang men 2017 1 februari bestämde jag mig för att flytta ner på heltid 1 juni.

Vilken är din favoritstad på Solkusten?

– Just nu är det Estepona för där har jag bott i över 5 år nu. En fantastisk stad med många vackra platser och mycket blommor överallt.

Vad har du för planer under vintern i Spanien?

– Jag besökte Gallery Art Club i Fuengirola i augusti och kände att det var en jättebra konsertlokal tillsammans med all konst på väggarna så nu kommer jag att göra två konserter där, en med ”My Way från Skärplinge till Phantom of the opera”den 5 november samt en julkonsert den 28 november som jag kallar ”Hemlängtan i Juletid”. Jag kommer även att åka till Sverige i december för några julkonserter.

Hur är det att vara operasångare? Är det alltid ljuv musik i dina öron?

Annons

– Många tror att det är ett glamoröst yrke, men det är ett av de svåraste yrken man kan ge sig på. Nerver, sömnlösa nätter, dirigenter, regissörer, belysning mm spelar en stor roll under arbetets gång. Ibland är det stora succéer och ibland mindre framgångsrika föreställningar. Men jag går gärna och lyssnar när tillfälle ges.

Hur ser dina framtidsplaner ut? tänker du stanna i Spanien eller tror du karriären tar dig till ett annat land?

– Min operasångare karriär har jag avslutat pga. en stroke 2017 men rösten är fortfarande i bra kondition så jag älskar att göra konserter och underhållningar här nere och där dom vill ha mig.. Jag sålde av allt i Sverige och bestämde mig för att bo i Spanien på heltid och det känns som ett bra beslut.