Han har spelat med hiphopgruppen Stockholmssyndromet sedan 2009 och hiphopmusikerna Rikard Giuseppe Bizzi, även känd under artistnamnet Skizz, och Starvin Marr. På söndag spelar Henry Vargas med sin spanska grupp La Fabrica De Sumo klockan 17 i Dominikanska republikens caseta vid de internationella dagarna i Fuengirola.

La Fabrica De Sumo har varit aktiva i två år och släppt musik på spanska med rappare härifrån.

– Det blir spansk rap på Dominikanska republikens casetan och det blir med anpassning till den dominikanska kulturen med en mix av Merengue och Reggaeton, säger Henry Vargas vars mamma är Martha Pérez som har Soltjänsten i Benalmádena.

Läs mer: Dags för internationella dagar i Fuengirola

Reggaeton är en musikgenre med influenser från främst reggae/dancehall, electronica, US-rap och latinamerikanska musikstilar.

Annons

– Ska bli skönt att värma upp under de internationella dagarna i Fuengirola inför sommarens shower, säger en förhoppningsfull Henry Vargas till Svenska Magasinet.

Tillsammans med Rikard Bizzi Skizz och Starvin Marr ingår Henry Vargas i hiphopgruppen Stockholmssyndromet.

– Jag kom med som DJ 2009. Även om vi turnerar ihop och gör musik så producerar och släpper alla tre musik självständigt. Det händer alltid något som gör att gruppens medlemmar är albumaktuella, berättar Henry.

Gruppens medlemmar är bosatta i Södertälje, Örebro och Benalmádena på den spanska Solkusten.