Plaza de toros i Fuengirola som under fjolåret firade 60 år har blivit uppköpt av en grupp svenska investerare. Säljaren Taurina Victoria har sålt anläggningen som även består av kommersiella lokaler.

Tjurfäktningsarenan som byggdes 1962 har varit ute till försäljning hos Gilmar Consulting Inmobiliario för 4.500.000 euro. Enligt Málaga Taurina ska en försäljning avslutats den 20 januari.

 

Den 22 juli var det tjurfäktning inför fullsatt arena.

Sedan 2019 har företaget Tauroemoción varit arrendator till arenan. Ett hyreskontrakt som gällde tio år har därmed annullerats. Det betyder att Tauroemoción som arrangerat tjurfäktningar och uppträdanden med artister måste förhandla om ett hyreskontrakt med de nya ägarna.

Det är inte officiellt vilka de svenska investerarna är. En av dem ska vara bosatt i Fuengirola.

Annons

Plaza de toros de Fuengirola har plats för 4.029 åskådare. Förutom tjurfäktningar har det arrangerats konserter, motormässor, hästshower, bröllop och andra typer av evenemang.

Arenan renoverades och byggdes om för ett par år sedan. Det har breskrivits som en ”fantastisk investeringsmöjlighet då möjligheterna till lönsamhet är mycket goda tack vare läget som gör att arenan kan användas både kommersiellt och kulturellt.

Huvudbyggnaden har samma design som när Plaza de Toros invigdes. Arenan innehåller även 2.500 kvadratmeter kommersiella kontorslokaler.

Det är en historisk byggnad i Fuengirola som totalt är på 6.904 kvadratmeter samt en tillhörande tomt på 5.234 kvadratmeter.