Mellan den 7 och 11 augusti kommer Marbella Arena, i den gamla tjurfäktningsringen i Puerto Banús, vara skådeplatsen för Fiesta Marbella.

Några av världens största artister kommer då att uppträda i Spanien för första gången. Bland dem den brittiska DJn Pete Tong och den ‘arabiska popdrottningen’, Nancy Ajram. 

Arrangörerna Bill Blenkarn och Steve Durham lovar en storslagen fest för att fira global musik. Festivalen kommer även stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna Hogar Betania, Collective Calling, Rotary Club Puerto Banús och Triple A. Deras verksamheter kommer att visas upp och lyftas i samband med konserterna. 

Det hela drar igång på onsdag den 7 augusti med Arena of Dreams. Det blir en kväll med house- och discomusik med flera DJs och andra musiker från Storbritannien. 

Annons

På torsdagen kommer Nancy Ajram, som är en av arabvärldens bäst säljande popartister genom tiderna, att ge sin första konsert på spansk mark. Hon har kallats för ‘Mellanösterns Beyonce’ och har under sin 20-åriga karriär toppat listorna i Mellanöstern och Nordafrika flera gånger. 

Kvällen efter presenteras Generation Music Event med Blue, ett av Storbritanniens mest populära pojkband. Kvartetten har sålt fler än 15 miljoner album och tävlade för sitt land i Eurovision Song Contest 2011. Andra akter som ingår i eventet är Chesney Hawkes och den norska hiphopduon Madcon. 

På lördagen gör den brittiske DJn Pete Tong debut på det spanska fastlandet med sin show Ibiza Classics som består av klassisk housemusik. Med sig på scenen har han Essential Orchestra.

Den avslutande kvällen bjuder på en nattklubb med drum ‘n’ bass där flera av genrens största namn från dess gyllene era står på scenen. 

Utöver denna festival kommer det ukrainska rockbandet Okean Elzy att spela på Marbella Arena den 20 september. Bandet är på turné för att fira sitt 30-årsjubileum. De spelade senast i Marbella 2022 och har fått stora hyllningar för att de samlar in pengar för att hjälpa barn som drabbats under kriget mot Ryssland.

Biljetter till Fiesta Marbella kan köpas på festivalens hemsida eller i El Corte Inglés butiker.