I höst spelade den internationellt kände svenske pianisten Helge Antoni i Palacio de la Paz i Fuengirola inför 600 ungdomar.

Konserten blev så uppskattad och hyllad så nu bjuder Fuengirola kommun in Helge Antoni till att möta över tusen elever vid de spanska skolorna under en veckas tid.

– Detta är något spännande som jag också brinner för, säger Helge Antoni som på torsdagsförmiddagen berättade om musikveckan i Fuengirola vid en pressträff.

Det var den 22 november som Helge Antoni uppträdde i Fuengirola.

Annons

– Jag blev presenterad och eleverna fick lyssna på min musik i en timme. Det var en fantastisk publik och konserten följdes av vilda applåder. Efteråt ringde lärarna och frågade varför var konserten så kort. Eleverna ville höra mer.

Läs mer: Världsklass på musikalisk resa under 300 år med Helge Antoni

Därför har det kommit in önskemål från Fuengirola kommun om att göra ytterligare något.

Den 21 januari kommer Helge Antoni till Fuengirola och under veckan som följer ska han möta barn och ungdomar.

– De får möjlighet att lära känna varandra på det personliga planet och prata musik. Varje dag får jag träffar hundratals ungdomar i åldern 12 till 13 år i Casa de la Cultura. Jag vill att de ska känna att de är sedda och uppskattade. Totalt blir det över tusen ungdomar, säger Helge Antoni till Svenska Magasinet.

Allt utmynnar i en offentlig konsert fredagen den 26 januari på Palacio de la Paz som är öppen för alla.

– Det blir en gratiskonsert och klockslag meddelas senare men det blir runt klockan 20 eller 20.30.

Helge Antoni bjuder på ett sammansatt program för Fuengirola som är en kosmopolitisk plats. Programmet går under namnet ”Fusiones” med kompositörer som inspirerats av intryck från andra länder och folk.

– Det är kompositörer som varit öppna för främmande kulturer och folk. Ett budskap som publiken förstår och ska få dem att tänka till, att det är något positivt när vi har fusioner och möten mellan människor.

Konserten bjuder på musik från 400 år med kompositörer som Scarlatti, Mozart, Liszt, Albéniz, Turina och Falla.

– Jag tycker att det är jättekul att Fuengirola kommun genom kommunalrådet för kultur, Rodrigo Romero, utbildningsrådet Carmen Díaz och Lydia Merino Rivera som är chef vid Casa de la Cultura visar sådant intresse, säger Helge Antoni avslutningsvis.