Höst betyder flamenco när Recitales de Otoño arrangeras vid Peña Flamenca El Piyayo i Rincón de la Victoria som är Capital del Flamenco, flamencons stad på Costa del Sol.

Detta är äkta autentisk flamenco jämfört med turistflamencon på hotell.

Du föds in i flamencon, säger Pedro Carmona

Det är personlighet, karaktär, respekt, hjärta och själ. Du föds in i flamencon, säger Pedro Carmona, som undervisar i flamenco och själv är en av de större artisterna på Solkusten.

Peña Flamenca ”El Piyayo” som ligger centralt i Rincón de la Victoria, i Urbanización Las Pedrizas, local 2, bara tio minuter från kommunhuset, är en av de främsta på kusten.

Annons

På lördagar från den 28 oktober till den 2 december klockan 21 är det flamencouppträdanden med gitarr, sång, dans och handklapp.

Namnet ”El Piyayo” kommer från Málagas mest kända flamencoartist som hade det smeknamnet. Han var född i Málaga där han var gift, men han levde dubbelliv. Han hade en kvinna även i Rincón de la Victoria varför han även har en stark koppling till denna plats.

Peñan är öppen på onsdagar och fredagar från kockan 20. Det är spontant med gitarr och sång vid borden.

Flamenco-peñan i Rincón de la Victoria är öppen onsdagar och fredagar från klockan 20. Baren är öppen och det är fritt inträde.

Här träffas entusiaster för att umgås, sjunga och spela. Helt spontan är det gitarr och flamencosång vid borden. Det är en härligt skön stämning.

Peñan har cirka 50 medlemmar som betalar 8 euro i månaden eller 96 euro om året. Gäster är välkomna att besöka peñan och köpa dricka och tapas i baren.

Som en äkta flamenco-entusiast är det Gitana Manzanilla som gäller. Varje flamenco-peña med aktning har en Gitana-kran på bardisken.

Här arrangeras tävlingar för ungdomar under våren och i juli/augusti är det flamenco-festivalen Puerta de Axarquía.

Ett reportage om flamenco kommer i Svenska Magasinet under vintern.

Saludos muy  flamentos!

Guitarra=gitarr, cante=sång, Baile=dans och palmas=handklapp.

Se film från flamenco-peñan