“Mer än 90 % av den energi som produceras i hjärnan, används i samband med kroppens rörelseschema. Ju mer mekaniskt snedvriden en person är, desto mindre energi finns tillgänglig för tänkande, ämnesomsättning och healing” säger Dr Roger Sperry, Nobelpristagare i medicin. Det är därför inte en överraskning att sprudlande hälsa inte existerar med dålig kroppshållning.
Enligt tidskriften “American Journal” för preventiv medicin “påverkar och försvagar kroppshållning varje fysisk funktion från andning till produktion av hormoner”. Värk i ryggraden, huvudvärk, humör, blodtryck, puls och lungkapacitet är bland de funktioner som mest påverkas av kroppshållningen.

Det är underligt att trots alla bevis på att kroppshållning påverkar fysiologi och funktion, är detta något som inte anammas av de flesta medicintekniska läkare enligt en undersökning i tidskriften
“American Journal” för behandling av smärta.

Den vanligaste formen av onormal hållning är att huvudet hålls i en framåtlutad position. Denna position kan leda till huvudvärk och migrän, problem i bihålor, käke och axlar och är grundsorsaken till Dowager´s hump, en form av kutrygg. Om nacken inte har sin normala hållning, får det en negativ effekt på kroppens rörelsekontroll. Det i sin tur påverkar hjärnans förmåga att kontrollera alla aktiviteter i kroppen som resulterar i förändring av nervfunktionen. Om nerver inte fungerar på ett normalt sätt kan det i sin tur påverka produktionen av energi som behövs för kroppens aktiviteter.

Slutresultatet är att personer med dålig nervfunktion, inte har någon energi och känner trötthet. Och det är här en kiropraktor kan hjälpa till med att lokalisera var problemet är, och därefter behandla. Eftersom nervsystemet är otroligt viktigt för vår existens, är det av avgörande betydelse att systemet får den bästa möjligheten att sköta sitt jobb och på så vis påverka din goda hälsa. Genom att få bort störningar i nervsystemet återställer man kroppens förmåga att tillfriskna och den nedbrytande processen som resulterar i åldrande och sjukdom, kan bromsas och i vissa fall helt stoppas!

På Marbella Kiropraktors klinik studerar vi kroppshållning och speciellt ryggradsfunktionen, som är ett fönster in till din neurologiska hälsa. Med en förbättring av ryggradens funktion genom justering av kroppshållningen , börjar vägen till läkning. Hälsa och sundhet återvänder till kroppen.

Kontakta Mark Lane på Marbella Kiropraktors klinik, tel 952 880 398.