Det ligger i luften! Säsongsskillnaderna mellan att bo i Sverige och Spanien är förstås stora, även om övergången mellan vinter till vår i Spanien är tämligen små. Av Anders Rosell

Solen blir varmare, växtlivet tar fart igen och plötsligt prunkar det i varje hörna av trädgården. Färg, färg och mer färg. Härligt! Att vi ens skulle behöva sommartid här i Spanien känns ibland lite ironiskt, men vem säger nej tack till ljusare och längre dagar och mer sommar? Inte jag! Det känns också som ett privilegie att få ha en så här lång vår, det ger tid att riktigt njuta av årstiden och därmed få längta till sommarens heta månader, sena grillkvällar och svalkande pooldopp. Det är vårkänslor nu!

REKORD! Spanien satte nytt präktigt turistrekord under fjolåret med 60,6 miljoner. Runt tio miljoner turister väntas till Solkusten under 2014. Gamla dagars charterresa är på väg tillbaka i ett nytt koncept. Under vinterhalvåret kom tre tusen nordiska resenärer till Torremolinos.
Läs Olas artikel om charteresorna som ökar till Solkusten på sidan 22.

SKRATTKRAMP! Babben Larsson är i ropet med fredagsunderhållning i tv och teater i Uppsala. I höst kommer en av Sveriges mest folkkära artister till Marbella tillsammans med Adde Malmberg. Då väntar stand up i svenskkolonin – och skrattkramp!
Läs om Babben Larsson på sidan 20!

SVENSKA KYRKAN PÅ SOLKUSTEN! Kyrkokommittén i Fuengirola hoppas kunna bli en församling igen med avlönad präst från Sverige. Nyligen besökte representanter från SKUT Costa del Sol för att se hur behoven har förändrats sedan 2011 då beslutet om nedläggning kom. Läs artikeln på sidan 30.
Och så mycket mer, förstås.

Trevlig läsning!