Jag hör mig själv säga det! Tänk att dessa ord så självklart skulle komma över mina läppar. Sedan flytten hit till Solkusten har jag mer än någonsin kommit att älska såväl höst som vinter. Sommarvärmen har lagt sig, luftkonditioneringen används inte alls lika flitigt. Golv-, bords- och andra typer av fläktar har tystnat. Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Nu är det lite svalare och faktiskt skönare, även om den heta sommarvärmen är som bomull för själen. Kan inte leva utan mina långa promenader på stigarna här i dalen med mina hundar nu när det är lite humanare för oss alla, det är livskvalitet med utsikt. Ser fram emot en härlig höst med andra ord! Hoppas du gör det samma? Och välkomna tillbaka säger vi till alla som återvänt till solkusten efter en sommar på hemmaplan i Sverige – och även från de andra nordiska länderna.

I DET HÄR NUMRET kan du bland annat läsa att 15 pooler redan stängts av myndigheterna enbart i Mijas kommun. Regler som gäller pooler i urbanisationer eller comunidader har satt myror i huvudet på många. Det är regionalregeringen Junta de Andalucia och kommunerna som har börjat att praktisera lagar som sjösattes 1999. Inte undra på att det väcker känslor hos berörda. Läs Olas högaktuella artikel på sidan 22.

Följ med till kungliga palatset El Pardo, som byggdes under mitten av 1500-talet. I det magnifika palaset finns några av Spaniens mest vackra gobelänger och konstverk av bl a Goya, som också bodde i den intilliggande byn. Härifrån styrdes även Spanien under Franco-tiden. Ett på alla möjliga sätt spännande palats med massor av historia. Artikeln hittar du på sidan 26.

Annons

Och för dig som bevakar detta med SINK-skatten – håll tummarna! Alliansregeringen föreslår att SINK-skatten sänks från 25 till 20 procent. Sänkt SINK-skatt var ett av Alliansens vallöften inför valet år 2010 vilket nu regeringen vill infria. Läs mer på sidan 44.

Spana in inredarens drömprojekt – en modern och stilren lägenhet i Los Granados vid Puerto Banus. Personligen har jag för egen del jobbat mycket med inredare och hade gärna varit närvarande när den här lägenheten inreddes. Så läckert det blev! Mycket händer under oktober, kolla gärna in de späckade evenmangssidorna. Och du, missa inte vår vinresa.

Läs mer på svenskamagasinet.nu. Trevlig läsning!