Almuñécar International School startades av en grupp föräldrar, vilka sökte ett vettigt inlärningssystem och bättre språkundervisning. Från en handfull elever i en privat villa i La Herradura år 1989 har skolan nu vuxit till en fullfjädrad läroanstalt med 270 elever och närmare 70 anställda. Man följer det brittiska systemet där barnen börjar tidigare än i Sverige. ”The Early Years” löper fr 3-5 år och filosofin här är att varje barn är unikt och lär sig hela tiden. Det primära är personlig, social och känslomässig utveckling.

Kommunikation, språk och fysisk utveckling tillsammans med läs- och skrivkunnighet, matematik, att förstå världen bättre och utveckla bildkonst.

Det låter kanske stort för en 3-åring men hur man på ett bra sätt inkorporerar detta i skolgången beskrivs vid t ex bakning där barnen tittar på recept och pratar igenom instruktioner (läsa/skriva), mäter ingredienser
(matematik), blandar ingredienser och pratar om slutprodukten. Man lyssnar också alltid på barnens egna intressen vid val av aktiviteter.

Årskurserna uppdelas vidare i ”Primary Years” från 5 – 11 år, ”Secondary” löper från 11- 16 år till att avsluta med ”Sixth Form” och ”A-levels” motsvarande vårt gymnasium för 16-18 åringar. Förutom engelska och spanska, undervisas även franska och tyska.

Annons

Många av lärarna har arbetat på skolan i många år, en del är till och med forna elever, rektor Fiona Jacobs har varit här i över 20 år och alla pratar flytande engelska och spanska.

En hälsosam livsstil är något skolan främjar för och de måltider som serveras tillagas på plats och uppfyller alla näringskrav.

Skolans trådlösa fastighet kombinerar utrymmen för mer formella studier med rum för läsning på egen hand eller grupparbeten, med modern teknologi och tillhandahåller en verkligt effektiv miljö för inlärning. Inom kort hoppas man få tillstånd att genomföra dels en renovering av kontor och reception samt även bygga till en samlingssal, laboratorium, fler klassrum samt förbättra trädgården.

Almuñécar International School är den enda internationella skolan i området mellan Málaga och Almería. Det är en traditionell skola med moderna metoder och som elev här öppnas många möjligheter för vidareutbildning ute i Europa efter avslutade studier. Ni som är intresserade är varmt välkomna att hälsa på.

Inför hösten 2018 finns just nu platser för de allra minsta och ”A-levels” studenter.

Läs mer på www.almunecarinternationalschool.org