Den vardag de flesta av oss lever i är hektisk, full av ansvar och ofta med fullbokad agenda. Vi drömmer om, längtar efter och behöver vår semester för att ladda om och bli inspirerade samt skapa minnen med våra nära och kära. Du vill ha en speciell plats med det lilla extra att komma till, men kanske samtidigt har i tankarna att hyra ut din bostad. Går det att få ihop detta utan att behöva kompromissa med billiga standardmöbler och opersonlig stil?

 

 

–Absolut säger Cecilia från Andalu Living, företaget hon och hennes man driver, som är specialiserat på att hjälpa nordbor att skapa sitt drömhem i södra Spanien. Hon har dessutom själv över tio års personlig erfarenhet av att hyra ut deras egna vackra Casa Miranda. Så hur kan du skapa den perfekta platsen som också sticker ut i mängden när du erbjuder ditt hem för uthyrning? 

– Vi ser en tydlig skillnad i efterfrågan på bostäder som är genomtänkta och utformade med omsorg, jämfört med andra som enbart fyller nödvändiga funktioner utan någon tanke på känslan i bostaden.

Här är hennes råd för att skapa en unik semesterbostad för både dig och dina hyresgäster:

Annons

Våga vara originell, råder Cecilia, men hitta en balans. Ljus, luftig och avkopplande atmosfär är det de flesta söker, men lägg sedan till unika inslag genom att blanda och matcha med lokal inspiration. ”Gör detta med hjälp av färger, texturer, konstverk och keramik”, föreslår Cecilia. Medelhavsområdet är fullt av historiska och landskapsinfluerade detaljer.

Välj ett eller två föremål som sticker ut, för att locka dina ideala gäster. ”Vi rekommenderar ofta att investera i en designlampa över matbordet”. säger Cecilia. ”Det är lätt att tro att dyra designobjekt inte hör hemma i en uthyrningsfastighet, men en taklampa är ett säkert val och en stilfull detalj som också drar till sig uppmärksamhet på dina foton.”

Satsa på madrasser och sängkläder av bra kvalitet. Både du och dina gäster förtjänar att sova gott på semestern. Att kunna marknadsföra detta kommer också att ge dig fler bokningar och bättre recensioner. Satsa på det bästa du har råd med. När det gäller sängkläder är högre trådtal att föredra eftersom det både känns skönare och håller längre. Lägg till ett par extra kuddar i varje säng för den där lyxiga hotellkänslan.

Skapa ett hem som stimulerar alla sinnen. En fantastisk semesterupplevelse är baserad på dem alla, inte bara på det vi ser. Erbjud en välkomstkorg fylld med lokala frukter, se till att ditt hem doftar gott, ha mjuka mattor i sovrummen som är sköna för fötterna och investera i ett ljudsystem för favoritmusiken. Det är dessa omtänksamma detaljer dina gäster kommer att minnas.

Genom att tillföra personlighet till ditt hem; vara uppmärksam på detaljer, investera i möbler av god kvalitet samt lägga till några designelement kommer också dina gäster att uppskatta, respektera och ta bättre hand om ditt hem under sin vistelse förklarar Cecilia. ”Casa Miranda är fyllt med saker som är både värdefulla och speciella för oss: välkända designobjekt som lampor från Louis Poulsen, kuddar från Svensk Tenn och antikviteter från Marocko. Under alla dessa år av uthyrning är det inget som blivit förstört. Istället har vi, med vår personliga stil, fått  hyresgäster som sätter pris på samma saker som vi. Vi har alltid kommit tillbaka till ett lika välordnat hem som vi lämnade.”

Få dina gäster att känna sig välkomna
och uppskattade.
När gästerna känner sig sedda och omhändertagna är de mer benägna att behandla ditt hem som sitt eget och som en bonus blir de ofta återvändande lojala gäster.