Det är en härlig tid nu! Kusten frodas och mängder av nya människor finner sitt paradis hos oss i sköna Andalucia. Sällan har vårt arbete med trädgård och dekoration varit så dynamiskt och stimulerande som nu. Våra kunders projekt är mycket individuella och utbudet av vackra ting enormt! En dekoratörs dröm. Efter att ha pendlat mellan Sverige och Spanien i snart 40 år fattade vi 2010 beslutet att omlokalisera för gott. Ett lyckligt sådant. Plantskolan, inredningsbutken och byggfirman såldes, och det blev dags att fokusera på nya mål.

Då hjärtat alltid klappat för det sköna, natur som interiör, var det självklart att hitta en nisch nära våra passioner. Så föddes Vintage Point Marbella. En knutpunkt för service inom flytt och nystart. Vi erbjuder idag transport, flytt och dekoration, med partners i bygg, underhåll och real estate. Våra bilar går mellan Sverige och Spanien varje månad. Vi fraktar såväl privata laster som egna varor. Detta ger oss möjlighet att till rimligt pris hämta upp spännande produkter utmed vägen. Vi kombinerar nu vårt utbud från hela Europa.

Fokus ligger på våra underbara svenska sängar och valda kvalitetsmöbler och dekoration. Från Sverige kommer bland annat produkter från Artwood, Newport och Scapa. ( välkommen att hämta kataloger i butiken) Från Europa Liang and Eimil, Eischoltz, Versmissen och andra sköna märken. Mycket vackert hittar vi naturligtvis här i Spanien, inte minst Växterna. Tendenserna inom inredning svänger nu mot lite mer färg och nya roliga former. Det dyker upp nytt hela tiden. Även om det skandinaviska dominerar våra svenska kunders önskemål ser vi nu glädjande nog mer variation och större äventyrslust.

Kombinationsmöjligheterna är oändliga. Att skapa miljö är något av det roligaste som finns. Dock tycker inte alla det. Det finns mängder av skäl till att be om lite hjälp. En lyckat projekt handlar främst om lyhördhet för kundens behov och smak, samt förmågan att adaptera detta. En dekoration ser ju annorlunda ut beroende på målet. Egen bostad? Uthyrning? Försäljning? Finns möjlighet till underhåll av växter? Vilken budget?Passar stilen fastigheten?

Annons

Vi bemödar oss om att hitta en lösning som stämmer in på kundens förutsättningar, och erbjuder både paketlösningar i olika prisklasser och individuella projektarbeten. Som litet familjeföretag jobbar vi nära varandra, men med olika spetskunskaper. En av de vanligaste frågorna från våra kunder är hur man skall tänka vid flytt. Vad är vettigt att frakta hit alternativt köpa på plats? Svaret är naturligtvis individuellt.

Dock kan det vara värt att tänka på att frakt debiteras efter volym, vilket naturligtvis gör större saker förhållandevis dyra att transportera. Sängar tex finns numera hos flera leverentörer förutom oss, och är sällan vettigt att köpa i Sverige. Dessutom gäller ju inte garantierna i Spanien. Soffor är också volymkrävande, men ofta billigare i Sverige. Kostnaden för flytt ligger ofta på 200-250 euro per kubik beroende på ort. Utemöbler är billigare norrut, men ofta skrymmande. Spanska alternativ kan verka dyrare, men ta med transport i beräkningen. Ta med privata dyrgripar, konst och småsaker. Lämna Ikea sakerna i Sverige. Spanien har fantastiska butiker för inredning.

På Facebook finns en stor second hand marknad där man kan fynda om inte allt behöver vara nytt. Väl på plats i Spanien återstår det roliga med att dekorera och fixa utemiljön. Vi hjälper gärna till med både större och mindre projekt samt kompletteringar. Kunder är alltid välkomna till vårt showroom för inspiration. Under sommaren planerar vi en ny utökad utställning av bla Artwood och fler sovrumsmiljöer. Kontakta oss gärna för en diskussion. På våra sociala media finns löpande info och bilder. Varmt Välkomna! Fb: Vintage Point Marbella Instagram: Vintagepointmarbella