Eller 71.428 SEK i månaden 3,5 år! Dessutom betalt för bostaden. Kyrkan är rik. Detta tyder ju på att Jönsson fått sparken av kyrkan. Kanske man kan spåra det, till uttalandet från tidigare från Sverige. Att ordningen skulle återställas. Jönsson hade nog i kyrkans ögon ett allt för slappt sätt att se på de tunga kyrkliga plikterna. Kanske anade man dessutom i Jönssons predikningar en allt för röd färg. Människorna kom till kyrkan. Man hade trevligt i lokalerna och med prästparet. Prästparet trivdes med folket, å den lite rödaktiga guden.

Bäst att stämma i bäcken och inte i ån.

Det finns andra reformatorer som fått sparken när de försökt sig på att reformera sin religion. Lutter var en. En annan var den så kallade Pragvåren 1968, då Dub?ek hade försökt reformera landets politik och införa en ”socialism med ett mänskligt ansikte”, om det nu finns, avlägsnades han successivt från makten.

Det mesta upprepar sig. Man ska inte ha roligt i en kyrka. Folket behöver inte gilla kyrkans sätt att hantera sådana oansvariga typer som prästfamiljen.

Å sånt som kyrkoråd och församlingsrepresentanter, lyssnar man ju endast på ifall de har samma synsätt som de som bestämmer. Kyrkan är så länge pengarna räcker, makt. Makt att sätta ner foten. Strypa euforin. Kyrkan får under ny ledning på kusten sannolikt vidkännas en nedgång i antalet besökare men. Historien visar att man snart har glömt det inträffade. Tur då för prästparet att har till de dagliga ”skorporna” åtminstone några år framåt.

Med vänlig Hälsning
Tage Skoog, Fuengirola