När vi nu precis klivit in i februari kommer våren med små steg här hos oss i Spanien, solen värmer skönt på dagen men nätterna och kvällarna är riktigt kalla med våra mått mätt. Denna vinter har vi fått snö och hagel ända ner på Solkusten, och på det mycket vackra berget ”La Concha” som jag ser när jag vaknar, var toppen en morgon täckt av vacker vit snö, nästan lite surrealistiskt, och inget jag tidigare upplevt.

På nätterna har det krupit ner till nollgradigt så duntäckena har varit riktigt goda vänner till oss i familjen, och på morgonen har jag jublat över stolsvärmen i min bil, kan tyckas som en onödigt finess som endast behövs några veckor om året, men vilken lyx.

Endast en kort liten biltripp upp i bergen blommar Mandelblom för fullt och lockar massor av folk och fotografer, sociala medier svämmar över av bilder precis som hemma i Sverige när knopparna brister. Visst är det ljuvligt? när våren kommer händer det något med oss och absolut än mer i Sverige än här, men även här är den varmt välkommen.

Jag fick faktiskt lite golfsug och har stått i skamvrån och gjort rent mina klubbor som stått smutsiga i bagen sen min senaste runda för flera måna – der sen, ett par gånger har jag nu varit på rangen och konstaterat att när jag bodde i Sverige var detta ett riktigt vårtecken när golfande vänner trängdes på rangen första helgen som den öppnade.

I övrigt har vårt flyttlass med våra saker från vårt liv i Sverige kommit på plats, många ärvda saker som uppskattas mycket och som vi har svårt att vara utan och saknat enormt. Samtidigt en del saker som vi vet att vi aldrig kommer att använda, men hur väljer vi bort dom? fina saker vi fått vid speci – ella tillfällen? nej de fick följa med även om de kanske får tillbringa lång tid i en kartong. Så nu ska det börjas packas upp och efter strax två år här boa in oss på riktigt.

Är ni fler som drömmer om att ta steget till en flytt utomlands hoppas jag ni ska inspireras av vårt tema jobb som börjar på sidan 26. Jag hoppas du ska njuta av vårt februarinummer som rymmer allt från restips till vin och spännande reportage och intervjuer.