Hemma i Sverige betydde det för mig att byta ut sommarblommor i krukorna till ljung och murgröna, en vacker dörrkrans som vi verkar älska extra mycket i Sverige fick pryda entrédörrarna och som jag ofta köpte på vårt lilla torg av lokala handlaren.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Det blev att boa in sig, fylla på med te och honung i skåpet och de nu mörka kvällarna blev oftast avnjutna i soffan med stora tv:n på. Kvällens Tv program följdes ofta med ett öga från soffhörnet medan det slött samtidigt scrollades lite i luren. Jag erkänner att jag ofta somnade efter nån timme och vaknade med stel nacke och med mascaran under ögonen.

Här i Spanien känns det som nystart, äntligen kan man vara ute mer, ta en Power Walk utan att få vätskebrist äta tidig middag i kvällssolen och njuta mer igen då sommaren är fantastisk, men som ni säkert förstår, också oerhört varm vilket faktiskt begränsar.

Nu blir det lite full fart igen, vilket jag som har lite svårt att sitta still sett fram emot, almanackan är full igen av spännande möten och inbjudningar, både privat och jobb. Innan jag här har hunnit komma in i hösttänket så drar julmusiken igång i butikerna, det är varje höst lika chockartat. Det känns som en svensk sensommar här när butikerna börjar locka till julklappsinköp. Undrar hur länge jag behöver bo här innan jag vänjer mig?

Annons

Så, nu kör vi höst och jag kickar igång den med en weekendresa till Valencia, jag kommer berätta mer i nästa nummer av Magasinet och bjuda in till nästa bokningsbara datum.

Njut av läsning från Benalmádena, härligt mingel och vår panel har testat kustens gokartbanor. Vi rapporterar från golffesten Solheimcup och mycket mycket mer…